Wouter Hoeffnagel - 14 mei 2020

Facebook schikt met moderators die geestelijke problemen opliepen

Facebook schikt voor 52 miljoen dollar, zo'n 48 miljoen euro, met moderatoren die aan hun werk een geestelijke problemen hebben overgehouden. Moderators krijgen minimaal 1.000 dollar van Facebook.

Dit meldt The Guardian. Facebook huurt moderators in om content op het social media-platform te modereren. In veel gevallen zijn deze moderators in dienst van derde partijen die hiervoor deals sluiten met Facebook. Deze moderators krijgen allerlei content te zien, waaronder kindermisbruik, terroristische content en dierenmishandeling. "De schade die kan ontstaan door dit werk is echt en ernstig. Het feit dat we nu echte en betekenisvolle steun krijgen voelt erg goed", zegt Steve William, die als advocaat de moderators vertegenwoordigt.

Compensatie

In totaal zijn meer dan 11.000 mensen als moderator bij Facebook in dienst geweest sinds 2015, meldt The Guardian. Deze moderators komen allen in aanmerking voor een compensatie van 1.000 dollar. Indien zij kunnen aantonen met geestelijke problemen te zijn gediagnosticeerd krijgen zij een hogere vergoeding.

Facebook gaat naar verluid ook enkele beleidsregels aanpassen om mentale problemen van moderators beter te adresseren. Welke regels precies op de schop gaan is onduidelijk.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024