Teradata benoemt Steve McMillan als nieuwe CEO

Steve McMillan, CEO Teradata

13-05-2020 | door: Witold Kepinski

Teradata benoemt Steve McMillan als nieuwe CEO

Steve McMillan is benoemd tot president en ceo van datawarehouse specialist Teradata. Hij is ook benoemd in de raad van bestuur. Hij volgt Victor Lund op die interim-president en ceo was. 

McMillan werkte eerder bij F5 Networks als Executive VP van Global Services. Verder werkte hij eerder bij Oracle en daarvoor bijna twintig jaar in verschillende leidinggevende functies bij IBM.

McMillan is de derde ceo in 18 maanden bij Teradata dat de omzet ziet dalen. In het eerste kwartaal daalde de omzet met 6 procent tot 434 miljoen dollar, onder andere door de negatieve impact van COVID-19. De nettowinst steeg tot 168 miljoen dollar na een verlies van 10 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Teradata ziet met zijn Hadoop en hardware aanbod steeds meet concurrentie, vooral van cloud object storage aanbieders zoals AWS S3 en Azure maar ook de NoSQL databases. 

Verder bieden cloud partijen zelf datawarehouse diensten zoals AWS met Redshift, Azure met Synapse, Google met BigQuery en Snowflake cloud diensten.

Terug naar nieuws overzicht