Redactie - 16 mei 2020

OwnBackup helpt Salesforce-gebruikers aan een backup-oplossing

OwnBackup helpt Salesforce-gebruikers aan een backup-oplossing image

Het archiveren van data is cruciaal voor een stabiele en verantwoorde bedrijfsvoering. Daarom is het des te frappanter dat Salesforce geen eigen backup-oplossing meer in de aanbieding heeft. Onder het moto dat een onderneming die volop gebruik maakt van de cloud geen data meer hoeft en mag verliezen, realiseert het Israëlisch/Amerikaanse bedrijf OwnBackup een SaaS-oplossing waarmee Salesforce-gebruikers hun gegevens veilig kunnen bewaren en archiveren. Onderdeel van het SaaS-concept is in dit geval dat Salesforce de applicatie levert maar de klant zelf verantwoordelijk is voor de archivering van zijn data.

OwnBackup is in 2015 opgericht en heeft inmiddels 2000 klanten wereldwijd. Het is dan ook een van de meest succesvolle applicaties op de Salesforce appexchange. Eén van de belangrijkste redenen om voor dit type backup-oplossingen te kiezen is disaster recovery, de rapid respons op een crisis in het datamanagement.

Recovery bij SaaS-oplossingen is wat complexer om dat er niet één enkel bestand is, de data is gefragmenteerd over de cloud-omgeving. Er is dus niet één groot bestand dat bewaard moet worden, maar een cluster van bestanden. Met OwnBackup, dat dagelijks alle data in een volledige backup archiveert, is selectieve recovery mogelijk. OwnBackup werkt met een CDP-mode (Collection and Delivery Point) die een interval van 2 seconden kent.

Om een optimale veiligheid mogelijk te maken is bring your own key volledig ondersteund, alleen de klant kan dus zijn backup’s openen. Binnen de Salesforce-applicatie zijn alle archieven te openen en te gebruiken. De archivering vindt plaats op S3 compatibele cloud omgevingen maar ook block-storage wordt ondersteund. De keuze voor de opslag zelf is zeer flexibel en iedere klant kan lokaal een cloud-serviceprovider selecteren om te voldoen aan de lokale privacy wetgeving. Ori Yankelev (Executive Vice President of Sales bij OwnBackup): "Ondanks het feit dat we zo’n mooie oplossing aandragen blijft het frappant dat op dit nog steeds 88% van de gebruikers geen backup en archivering binnen Salesforce applicaties gebruikt. Dat is een extreem groot risico voor de continuïteit van de business”.

OwnBackup is vooral in gebruik bij Salesforce maar is in principe ook toepasbaar bij andere SaaS-oplossingen, zoals Microsoft Dynamics.

Door: Hans Steeman