Redactie - 15 mei 2020

Infinidat claimt een succesverhaal rond data storage

Infinidat is geen onbekende en claimt marktleider te zijn bij high-end storage oplossingen. Ze staan bekend als leverancier van super high-end storage arrays die sneller zijn dan flash-geheugens, goed schaalbaar zijn en desondanks zeer economisch in gebruik en aanschaf zijn. Ingrediënten die een succesverhaal mogelijk maken. Dutch IT-channel sprak hierover met Moshe Yanai, de CEO en oprichter van Infinidat.

De voornoemde eigenschappen zijn alleen te realiseren met zeer selectieve engineering en het gebruik van de juiste mix aan componenten. Het systeem gebruikt daarom een combinatie van DRAM, flash-geheugen en traditionele harddisks. Door alle componenten in de keten optimaal te laten samenwerken, zijn de mooie specificaties te realiseren. Zo wordt het DRAM als cachegeheugen gebruikt. DRAM is de snelste geheugenvatriant en laat flash-geheugen qua performance achter zich. Door deze geheugenoplossingen te combineren is een high performance geheugenarray te bouwen tegen veel lagere kosten dan wanneer enkel flash-geheugen gebruikt zou zijn. Vooral harddisks hebben een veel lagere kostprijs per Mbyte dan flash-geheugens. Dit zorgt voor de prijsdoorbraak bij

Infinidat, de prestaties van een all-flash array voor een veel lagere prijs. Het product heeft de naam InfiniBox meegekregen. De InfiniBox is een mix van accu’s voor een stabiele voeding, drie Linux-servers die als storage controllers werken en acht JBOD’s (elk 102 harddisks), een flinke hoeveelheid RAM (maximaal 4 Tbyte) en 368 Tbyte flash. Gecombineerd met de 10 Pbyte harddisk capaciteit ontstaat een systeem dat meer dan 2 miljoen IOPS kan ondersteunen.

De aanschaf van deze oplossing is extra relevant nu Capacity On Demand (COD) door Infinidat wordt ondersteund. Bedrijven kunnen met een visie op de toekomst infrastructuur aanschaffen die meegroeit. Het is de oplossing om ondernemers een juiste balans tussen OPEX en CAPEX te laten maken. Infinidat laat bedrijven daarom uit drie business smaken kiezen. Een sleutel die in deze tijd extra succesvol blijkt te zijn. Met de gekozen modellen creëert Infinidat een ervaring die overeenkomst vertoont met cloud storage maar ook trekjes heeft die specifiek zijn voor on-premises oplossingen

Moshe Yanai bevestigde dat de Capacity On Demand nu al erg succesvol is en het juiste product is nu bedrijven door de coronacrisis huiverig zijn om flink te investeren in nieuwe projecten en bijbehorende infrastructuur.

Door: Hans Steeman

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024