Wouter Hoeffnagel - 10 mei 2020

Elsevier opent Research Hub voor bestrijding COVID-19

Informatie- en data-analysebedrijf voor de (medische) wetenschap Elsevier lanceert een online Research Hub voor onderzoekers die zich bezighouden met het nieuwe coronavirus: COVID-19. In de nieuwe omgeving kunnen onderzoekers kosteloos gebruikmaken van biomedische onderzoeksdiensten, datasets, analysetools en uiteenlopende studies van collega’s die het virus eveneens onderzoeken. Onderzoekers die werken bij de overheid, in de academische wereld en in het bedrijfsleven kunnen gebruikmaken van de materialen van de Research Hub, om zo de strijd tegen COVID-19 te intensiveren.

De Elsevier Coronavirus Research Hub is onderverdeeld in vier onderzoeksgebieden: Life Sciences, Klinisch onderzoek, Academie & Overheid en Data-onderzoek. Op dit moment bevat de Hub al een uitgebreide biomedische database, medische en andere wetenschappelijke studies, datasets over COVID-19, tekst mining software en diverse oplossingen voor effectieve samenwerking en coördinatie tussen onderzoekers. Diverse andere tools worden binnenkort aan de Research Hub toegevoegd. Bezoek de Hub hier voor meer informatie.

Strijd tegen COVID-19 steunen

John Danaher, Global President Clinical Solutions van Elsevier, zegt blij te zijn met de opening van de Research Hub, het nieuwste aandeel van Elsevier in de strijd tegen de pandemie. "Sinds januari biedt Elsevier een toenemend aantal diensten, data- en informatieoplossingen en de expertise van medici en wetenschappers gratis aan ten bate van de wereldwijde gezondheidszorg en wetenschap in de strijd tegen COVID-19", aldus Danaher over de nieuwe Research Hub. Cameron Ross, Managing Director Life Sciences Solutions van Elsevier, benadrukt dat het bedrijf informatie beschikbaar wil stellen om de pandemie te helpen bestrijden. "Tijdens deze crisis doen we er alles aan om wetenschappers die middelen en informatie te bieden die wetenschappelijke ontdekkingen mogelijk maken en deze wereldwijde pandemie kunnen indammen", zegt Ross over de opening van de digitale omgeving.

Eerder lanceerde het bedrijf de Novel Coronavirus Information Center, met daarin de recentste deskundige en gecureerde informatie voor (medische) wetenschappers over het nieuwe coronavirus (ook bekend als COVID-19 en de tijdelijke naam 2019-nCoV). Het informatiecentrum bevat een link naar ScienceDirect van Elsevier. Daarop staan meer dan 21.000 gratis toegankelijke wetenschappelijke artikelen met betrekking tot coronavirus, SARS en MERS. Voor de gezondheidszorg biedt Elsevier een COVID-19 Healthcare Hub. Medici en patiënten hebben hier kosteloos toegang tot toolkits, inzichten van experts, onderzoeksmiddelen, richtlijnen over COVID-19 en veel gestelde vragen (FAQ’s) over symptomen.

De Elsevier Coronavirus Research Hub is hier te vinden.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024