Redactie - 09 mei 2020

Ctera Networks maakt bedrijven klaar voor gedistribueerd werken

Ctera Networks maakt bedrijven klaar voor gedistribueerd werken image

De Corona-crisis zal een heel grote impact blijven houden op de manier waarop bedrijven ook na de crisis georganiseerd zijn. Veel minder werk zal centraal gebeuren en gedistribueerd werken zal steeds frequenter toegepast worden. Dutch-IT channel sprak met Jim Crook (Director of Marketing) en Liran Eshel (CEO) van het Amerikaans/Israëlische bedrijf Ctera Networks in Tel Aviv. Zij zien in de huidige crisis het begin van een nieuw elan voor het bedrijfsleven.

Binnen Ctera Networks ontwikkelen ze naarstig oplossingen voor bedrijven die hun IT-infrastructuur willen distribueren en geografisch overal met dezelfde performance inzetbaar en benaderbaar maken. Centrale on-premise storage maakt plaats voor dynamische cloud-oplossingen en de edge gateways zorgen ervoor dat data overal toegankelijk wordt met de beste performance.

De technologie voor remote werken is nu al beschikbaar en het tempo waarmee de medewerkers tijdens het begin van de crisis en de bijbehorende lockdown overschakelde op thuiswerken bewees dat overduidelijk. Sommige bedrijven gingen van 20% remote werken naar volledig remote werken binnen één dag.

Cloud

Jim Crook (foto): “De grootste trend op dit moment is dus roaming voor de toegang tot bedrijfsdata en daar speelt Ctera Networks met zijn oplossing op in. De hardware en het global cloud file system zijn de belangrijkste ingrediënten”. Dankzij de structuur van deze service kan flexibel en mondiaal gewerkt worden. Jim Crook: “We moeten er serieus rekening mee houden dat salarissen van medewerkers op termijn ook risico-georiënteerd worden. Dan wordt het belangrijk medewerkers te spreiden en steeds de beste en veiligste (en dus de goedkoopste) locatie voor een werkplek te zoeken.”

CIO

De huidige situatie zet de industrie op zijn kop en noopt CIO’s tot onconventionele maatregelen. Bestaande NAS-oplossingen worden in rap tempo vervangen door (publieke) cloud-oplossingen. Hierdoor is de storage dynamisch en is er nooit meer een tekort. De Ctera edge filer is in deze een belangrijke schakel. De cloud-software splitst data in hot en cold data en brengt die naar de meest economische opslag. Hiermee zijn besparingen bereikbaar die oplopen tot 80%. Cruciaal in het concept is een volledige ontkoppeling tussen de software en de infrastructuur, aldus Crook.

Door: Hans Steeman