Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2020

European Broadcasting Union kiest Leaseweb voor Eurovision Flow

The European Broadcasting Union (EBU) selecteert webserviceprovider Leaseweb als de internationale voorkeursdistributeur voor Eurovision Flow. Leaseweb voegt zijn Multi-CDN-oplossing toe aan de set van diensten die in Eurovision Flow worden aangeboden. Met de overeenkomst willen de partijen de groei van Eurovision Flow verder stimuleren.

Eurovision Flow is vier jaar geleden door de EBU opgezet om haar leden te helpen de kosten van online levering van media te verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit van hun dienstverlening te verbeteren. “Nu online diensten van publieke media steeds populairder worden, kunnen de hogere kosten van online levering hun budgetten onder druk zetten", legt Bram Tullemans, Product Owner van de EBU, uit. "Met Eurovision Flow bieden we een handige oplossing die zorgt voor een optimale gebruikerservaring en gebruik maakt van schaalvoordelen om tot een prijspunt te komen dat moeilijk te bereiken is door individuele organisaties. In Leaseweb hebben we een ideale partner gevonden om de snelle groei van de dienst te begeleiden."

Effectiever schalen

De samenwerking tussen de twee Europese organisaties betekent ook dat de dienst en de voordelen ervan effectiever kunnen worden geschaald buiten het domein van het EBU-lidmaatschap. "We zijn de afgelopen jaren getuige geweest van een toename van Multi-CDN-oplossingen in verschillende markten, waarbij het doel steeds was de ervaring van de eindgebruiker te verbeteren", zegt Wilfried Dudink, Managing Director van Leaseweb CDN. "De technologie krijgt ook meer voet aan grond bij mediaklanten, en we geloven dat het bundelen van de krachten met Eurovision Flow onze positie in deze markt verder zal versterken"

Eurovision Flow optimaliseert de gebruikerservaring door automatisch het beste beschikbare Content Distribution Network (CDN) voor een specifieke gebruiker te selecteren en ernaar over te schakelen. Het gebruik van verschillende CDN's naast elkaar en dynamische schakelalgoritmen zorgt voor meer capaciteit. De kosten worden beperkt door de koopkracht van een gecombineerd klantenbestand, het verminderde risico op vendor lock-in en een vereenvoudiging van de tech-stack voor klanten.