T-Mobile en KPN willen geen 5G via 4G-frequenties

05-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

T-Mobile en KPN willen geen 5G via 4G-frequenties

T-Mobile en KPN zijn niet bekend 4G-frequenties in te zetten om 5G-verbindingen mogelijk te maken. Vodafone nam onlangs wel deze stap.

Dit zeggen de twee providers in een reactie op vragen van Tweakers. KPN zegt bekend te zijn met de mogelijkheid 5G aan te bieden via 4G-frequenties. "Maar we kiezen bewust voor een andere route naar 5g waarbij we gebruik willen maken van nog te veilen spectrum", zegt KPN-woordvoerder Stijn Wesselink tegen Tweakers. Wesselink verwacht dat de uitrol van 5G stapsgewijs plaatsvindt en daarmee heel anders zal zijn dan die van 4G in 2013. "Waar 4g een revolutie was, is 5g veel meer een evolutie die zich stapsgewijs zal ontwikkelen."

T-Mobile is eveneens niet van plan 5G-verbindingen aan te bieden via 4G-frequenties. "We zullen in ieder geval toegewijde frequentieruimte inzetten voor 5g, die niet gedeeld wordt met andere technologieën", zegt T-Mobile-woordvoerder Lisa van der Eijk tegen de techwebsite. "Dit om ervoor te zorgen dat zowel onze bestaande 4g-klanten een netwerk van wereldklasse ervaren als onze nieuwe 5g-klanten op een toegewijde frequentieruimte."

Terug naar nieuws overzicht