Oude infotainment-systemen Tesla bevatten onversleutelde gebruikersgegevens
05-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Oude infotainment-systemen Tesla bevatten onversleutelde gebruikersgegevens

Oude infotainment-systemen van Tesla's bevatten allerlei data van gebruikers die onversleuteld is opgeslagen. Deze systemen zijn op internet relatief goedkoop verkrijgbaar, waardoor gegevens van Tesla-klanten in handen van onbevoegden kunnen vallen.

Hiervoor waarschuwt een hacker die zichzelf op Twitter 'Green The Only' noemt. De hacker kocht naar eigen zeggen oude infotainment-systemen van Tesla's op via internet. Uit deze systemen wist hij allerlei informatie over de vorige eigenaar of eigenaren te achterhalen. Denk hierbij aan locaties die Tesla-gebruikers in het systeem hebben opgeslagen en informatie van gekoppelde telefoons, zoals afspraken in de agenda van gebruikers. Ook wachtwoorden en toegangstokens voor externe apps blijken in plaintext te zijn opgeslagen. Denk hierbij aan apps als Netflix en Spotify.

De viertal infotainment-systemen die de hacker kocht zijn afkomstig uit de Model 3S en Model X van Tesla. Het gaat in alle gevallen om systemen die kapot zijn. De hackers slaagde er desondanks in de data van de systemen te halen. Tesla is door Green The Only geïnformeerd over het datalek. Het bedrijf zou klanten echter niet hebben willen informeren over lek en daarnaast geen tijdspad kunnen geven voor een oplossing voor het probleem. De hacker speelde zijn informatie daarom door naar InsideEVs.com, die hierover publiceerde.

Terug naar nieuws overzicht
Security