Apple services aanbod zorgt voor meer omzet

Tim Cook, CEO Apple

30-04-2020 | door: Witold Kepinski

Apple services aanbod zorgt voor meer omzet

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2020 dat eindigde op 28 maart 2020. Het bedrijf behaalde een kwartaalomzet van 58,3 miljard dollar, een stijging van 1 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, en een kwartaalwinst per verwaterd aandeel van 2,55 dollar, een stijging van 4 procent. De winst zakte van 11,6 naar 11,2 miljard dollar. Internationale verkopen waren goed voor 62 procent van de kwartaalomzet. 

De omzetgroei van Apple vertraagde doordat het een impact zag op vraag en aanbod van zijn devices door het coronavirus. De iPhone omzet daalde met 7 procent tot 28,96 miljard dollar. De omzet uit services, waaronder iCloud, Apple Music en andere abonnementen, steeg met 16 procent tot 13,34 miljard dollar. De schatkist van Apple is nu gevuld met 192,8 miljard dollar, tegenover 207,1 miljard dollar aan het einde van het voorgaande kwartaal.

 "Ondanks de ongekende wereldwijde impact van COVID-19, kunnen we met trots melden dat Apple dit kwartaal is gegroeid, dankzij een record in services en een kwartaalrecord voor wearables", aldus Tim Cook (fito), CEO van Apple. "In deze moeilijke omgeving zijn onze gebruikers op vernieuwde manieren afhankelijk van Apple-producten om verbonden, geïnformeerd, creatief en productief te blijven. We voelen ons gemotiveerd en geïnspireerd om niet alleen op innovatieve manieren aan deze behoeften te blijven voldoen, maar om terug te blijven geven om de wereldwijde respons te ondersteunen, van de tientallen miljoenen gezichtsmaskers en op maat gemaakte gelaatsschermen die we hebben gestuurd naar medische professionals over de hele wereld. wereld, aan de miljoenen die we hebben gedoneerd aan organisaties als Global Citizen en America's Food Fund. ”

"We zijn trots op onze Apple-teams over de hele wereld en hoe veerkrachtig onze zakelijke en financiële prestaties zijn geweest in deze moeilijke tijden", zegt Luca Maestri, CFO van Apple. “Ons actieve aantal geïnstalleerde apparaten bereikte een recordhoogte in al onze geografische segmenten en alle belangrijke productcategorieën. We genereerden tijdens het kwartaal ook een operationele cashflow van 13,3 miljard dollar, een stijging van 2,2 miljard dollar ten opzichte van een jaar geleden. We hebben vertrouwen in onze toekomst en blijven aanzienlijke investeringen doen in alle domeinen van ons bedrijf om het leven van onze klanten te verrijken en onze langetermijnplannen te ondersteunen, inclusief onze vijfjarige verbintenis om 350 miljard dollar bij te dragen aan de Amerikaanse economie."

Door: Witold Kepinski

Photo credit: Wikipedia

Terug naar nieuws overzicht
Cloud