Red Hat Ansible Automation Platform heeft nieuwe mogelijkheden

Jasper Geraerts

02-05-2020 | door: Blog

Red Hat Ansible Automation Platform heeft nieuwe mogelijkheden

Sinds de introductie van Red Hat Ansible Automation Platform op AnsibleFest afgelopen oktober hebben we de mogelijkheden van het platform verder uitgebreid om het voor organisaties nog eenvoudiger te maken om automatisering op schaal toe te passen en de samenwerking tussen teams te verbeteren.

Het Red Hat Ansible Automation Platform combineert de krachtige Ansible-oplossingen met gehoste servicemogelijkheden voor samenwerking tussen teams, inclusief governance en analyse. Dat resulteert in een oplossing die de waarde van automatisering exponentieel verhoogt. We zien dat bedrijven niet alleen behoefte hebben aan de mogelijkheid om eenvoudig te kunnen automatiseren, maar dat ze ook in staat moeten zijn om automatisering te delen en te hergebruiken tussen projecten en teams, inclusief het juiste niveau van governance en controle. Red Hat Ansible Automation Platform biedt hen een oplossing die voor alle teams en domeinen gebruikt kan worden, en die met ze kan meegroeien naarmate ze verder komen op hun automatiseringspad.

Met de huidige verschuivende wereldwijde dynamiek en de noodzaak om meer te doen met minder, begrijpen we de unieke rol die automatisering speelt bij het op afstand helpen van werknemers, terwijl de capaciteit van IT-teams tot het uiterste wordt opgerekt. We hebben de afgelopen weken van veel klanten gehoord hoe automatisering hen geholpen heeft bij het opschalen van die capaciteit, maar ook bij het doorvoeren van veranderingen om tegemoet te komen aan de wereldwijde vraag naar thuiswerkend personeel en om de pieken in de vraag op te vangen, die vrijwel nooit eerder zijn voorgekomen.

De realisatie van een eenvoudige automatiseringstaal om organisaties eenvoudig op weg te helpen was sinds het begin een doel. Verder wilden wij dat klanten steeds verder op kunnen schalen en dat ze meer gedaan krijgen met minder. Deze doelstellingen blijven onze focus. Tegelijkertijd verbeteren en verfijnen we de mogelijkheden van Red Hat Ansible Automation Platform.

Catalogus met automatiseringsdiensten

We zijn blij om ‘automation services catalog’ te kunnen aankondigen. Deze catalogus biedt zakelijke gebruikers gecureerde automatiseringsdiensten voor infrastructuur- en applicatie-implementaties, inclusief governance en goedkeuringen. Naarmate gebruikers er steeds meer naar streven om automatiseringssilo’s af te breken door de toegang tot automatisering te vergroten, hebben ze vaak middelen voor controle en governance nodig om hun omgevingen tegen ongewenste veranderingen te beschermen.

De catalogus biedt meer inzicht in wat er wordt geautomatiseerd, en maakt Red Hat Ansible Automation breder beschikbaar binnen organisaties. Ook helpt het organisaties om de door hun bedrijf voorgeschreven controles en compliance te handhaven. De catalogus biedt verder levenscyclusbeheer voor automatiseringshulpmiddelen, van provisioning en buitengebruikstelling tot logging van Ansible-platforms, of het nu gaat om fysieke, virtuele, cloud- of containergebaseerde omgevingen. De automation services catalog is volgens de planning begin deze zomer beschikbaar voor gebruikers van het Red Hat Ansible Automation Platform op cloud.redhat.com.

Efficiëntie verbeteren met Automation Analytics

Met Automation Analytics kunnen gebruikers in detail zien hoe specifieke automatiseringsacties verlopen. Sinds de introductie hebben meer dan 130 klanten Automation Analytics geactiveerd, waardoor ze toegang hebben tot inzichten over de meest gebruikte modules en resources, de automatiseringsstatus en hoe een automatiseringsomgeving presteert. Deze tool is samen met onze klanten ontwikkeld om hun automatisering naar een hoger niveau te tillen.

We zijn van plan om de analytische mogelijkheden verder uit te breiden en te ontwikkelen om onze gebruikers niet alleen middelen te geven om de werking van hun automatisering beter te begrijpen, maar ook om hen te helpen om het succes beter te meten. De nieuwste functies en verbeteringen zijn onder andere:

  • Verbeterde filtering stelt gebruikers in staat om te filteren op Red Hat Ansible Tower-cluster en op datum. Gebruikers kunnen drill-down filtering uitvoeren op individuele clusters om gegevens te verkrijgen die relevant zijn voor een specifieke fysieke locatie of groep.
  • Aanvullende taakstatistieken geven informatie over het aantal totale runs, de totale tijd, de gemiddelde tijd, het succespercentage en de meest mislukte taak, en het faalpercentage van die taak. Met deze informatie kunnen gebruikers vervolgens snel door taaksjablonen scannen en zich concentreren op het repareren van veelgebruikte taken met een laag succespercentage.
  • Verbeteringen in de organisatiestatistieken. In organisatiestatistieken hebben we extra filters toegevoegd die helpen om de automatiseringsadoptie tussen organisaties te vergelijken. Organisaties tussen meerdere Ansible Tower-clusters worden geaggregeerd wanneer ze dezelfde naam delen. U kunt nu filteren op de bovenste en onderste vijf organisaties op basis van het totale gebruik van de functietemplate.

Meer gecertificeerde content met Content Collections

Ansible Content Collections is in een stroomversnelling geraakt sinds de lancering in oktober 2019. Hierin wordt Ansible-content verzameld en georganiseerd, inclusief modules, plug-ins, rollen en playbooks. Dit maakt het makkelijker voor klanten en bijdragers om content te distribueren, te delen en te consumeren, onafhankelijk van Ansible release-cycli. Daarnaast wordt ondersteunde, vooraf samengestelde partnercontent beschikbaar gesteld via Content Collections, waardoor gebruikers sneller en eenvoudiger aan de slag kunnen met automatisering.

Deze gecertificeerde Ansible Content Collections zijn te vinden in de Automation Hub. Dit is een gecentraliseerde opslagplaats voor Red Hat en zijn partners om content te publiceren en voor klanten om gecertificeerde, ondersteunde Ansible Content Collections te ontdekken. We hebben nu meer dan 30 gecertificeerde partners, waarvan 26 met gecertificeerde Content Collections. Verder herbergt Automation Hub nu meer dan 1.200 gecertificeerde Ansible-modules, vergeleken met de 100 modules in november.

Starten met Ansible Automation

Om organisaties te helpen zoveel mogelijk te automatiseren, zodat ze zich op de grootste prioriteiten kunnen richten, bieden we gratis 60-dagen trials aan van het Red Hat Ansible Automation Platform, waarmee tot 100 nodes geautomatiseerd kunnen worden. De gratis 60-dagen trials omvatten toegang tot alles in het Red Hat Ansible Automation Platform.

Door: Jasper Geraerts, Head of Solution Sales and Emerging Products bij Red Hat

Terug naar nieuws overzicht