Derde verdachte aangehouden voor brandstichting zendmast

30-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Derde verdachte aangehouden voor brandstichting zendmast

Opnieuw is een verdachte aangehouden voor brandstichting bij telecomzendmasten. Het gaat om een dertigjarige man uit Swifterbant, die wordt verdacht van het in brand steken van een zendmast in Dronten.

In totaal zijn nu drie verdachten opgepakt voor de branden. Eerder werd al iemand aangehouden voor de brandstichting in Dronten. Ook deze verdachte komt uit Swifterbant. Onderzocht wordt of de man die nu als derde verdachte is aangehouden ook betrokken is geweest bij andere brandstichtingen.

Reeks brandstichtingen

De afgelopen weken zijn ruim twintig telecomzendmasten in brand gestoken. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) vermoedt dat de brandstichtingen een protest zijn tegen de komst van het 5G-netwerk. Critici zijn bang dat 5G-straling gezondheidsschade veroorzaakt.

"Het in brand steken van de zendmasten is zorgelijk en onacceptabel. De eventuele impact van de uitval van de zendmasten kan groot zijn. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de dekking van het telefoonnetwerk en daardoor voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang", schrijft de politie in een toelichting.

Terug naar nieuws overzicht