Route42 krijgt kapitaal voor verdere ontwikkeling transport intelligentie platform
03-05-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Route42 krijgt kapitaal voor verdere ontwikkeling transport intelligentie platform

Route42 haalt 700.000 euro op bij BOM Brabant Ventures en Peak Capital. Met deze financiering wil Route42 de ontwikkeling van het transport intelligentie platform versnellen. Daarnaast gebruikt het bedrijf uit Breda de investering om een internationale sales organisatie op te zetten en zo hét data intelligentie platform van Europa te worden.

Europa heeft de transportsector tijdens de huidige coronacrisis terecht aangemerkt als een vitale branche. In 2019 genereerde het meer dan € 5 miljard euro omzet. Alleen al in Europa werken vijf miljoen mensen in deze sector. Ondanks de cruciale rol van de transportsector zijn de marges zeer laag, doorgaans rond de 1-2%. Brandstofverspilling, schade of inefficiëntie binnen het operationeel proces kunnen de winst van een logistiek bedrijf drukken of zelfs elimineren. Route42 pakt met haar transport intelligentie platform juist deze pijnpunten in de logistieke sector aan, en is mede daardoor de afgelopen jaren snel gegroeid.

Max den Dopper, directeur Route42: “Sinds de lancering van ons product vier jaar geleden, hebben we elk jaar ons klantenbestand weten te verdubbelen. Inmiddels is 1 op de 10 Nederlandse trucks uitgerust met onze transport intelligentie oplossingen. We zijn enorm trots dat we onder de huidige uitdagende marktomstandigheden, de nieuwe financieringsronde hebben afgesloten met twee toonaangevende Nederlandse VC’s BOM Brabant Ventures en Peak Capital. Met de financiering kunnen we onze ambitie verder waarmaken als leider op het gebied van data-gedreven beweging, om zo hét transport intelligentie platform van Europa te worden. De fondsen worden gebruikt om ons ontwikkelteam te versterken en het aantal klant integraties te verhogen, wat de acceptatie van het platform volledig maakt. Daarnaast gaan we Route42 internationaal uitrollen.”

Terug naar nieuws overzicht