Witold Kepinski - 04 mei 2020

Quest Software benoemt Patrick Nichols tot nieuwe CEO

Quest Software benoemt Patrick Nichols tot nieuwe CEO image

Quest Software, leverancier van systeembeheer- en beveiligingssoftware, heeft aangekondigd dat het Patrick Nichols heeft aangesteld als de nieuwe Chief Executive Officer van het bedrijf.

Nichols, een veteraan op het gebied van softwaretechnologie met meer dan 20 jaar ervaring in strategie en bedrijfsontwikkeling, zal Quest door de volgende groeifase van het bedrijf leiden. Voormalig Quest-CEO Mike Kohlsdorf, die Nichols voorafging, zal overgaan naar zijn primaire rol als president van Francisco Partners Consulting.

Voordat hij bij Quest kwam, was Patrick CEO bij Corel Corporation, waar hij een resultaatgerichte cultuur cultiveerde en een sterke productsuite leverde die was gericht op ontwerp, samenwerking en kenniswerkersoftware voor 100 miljoen klanten. Onder Patrick's leiding verbeterde Corel het groeitempo drastisch met een succesvolle verschuiving van de bedrijfsfocus, wat resulteerde in toenemende terugkerende inkomsten en verbeterde winstgevendheid. Daarnaast was Patrick verantwoordelijk voor tal van succesvolle overnames die het portfolio-aanbod van Corel versterkten om de opkomende zakelijke uitdagingen van klanten aan te pakken. Voordat hij bij Corel kwam, bekleedde Patrick leidinggevende functies op het gebied van leidinggeven, productbeheer en technisch advies bij verschillende marktleidende bedrijfssoftwarebedrijven.