Witold Kepinski - 30 april 2020

Veeam Backup for Microsoft Azure is algemeen beschikbaar

Veeam Backup for Microsoft Azure is algemeen beschikbaar image

Veeam Software, speler in back-upoplossingen voor Cloud Data Management, maakt het nieuwe Veeam Backup for Microsoft Azure algemeen beschikbaar. Deze nieuwe back-up- en recovery-oplossing helpt klanten en serviceproviders meer applicaties en data naar Azure te verplaatsen en op kosteneffectieve, veilige en eenvoudige wijze cloudapplicaties en data in Azure te beschermen zo meldt VMware. Daarnaast maakt Veeam’s draagbare back-upformat volledige cloudmobiliteit mogelijk – inclusief back-up, herstel en migratie – binnen een multi-cloudomgeving.

Public cloud Infrastructure-as-a-service (IaaS), zoals Microsoft Azure, wordt steeds meer ingezet voor productie-IT-workloads. Maar hoewel de uptime van de infrastructuur gegarandeerd wordt door de serviceprovider, is de klant in het geval van public cloud IaaS nog steeds verantwoordelijk voor zijn data. En daarmee ook voor de bescherming van die data tegen bedreigingen als ransomware, niet bedoelde verwijdering, datacorruptie of kwaadwillende gebruikers, net zoals dat het geval is bij on-premise-data. Met Veeam Backup for Microsoft Azure breidt Veeam zijn brede platformondersteuning uit met een uitgebreide oplossing voor extra back-up- en recovery-controls van Azure-apps en data gehost op virtual machines van Azure.

“Volgens het Veeam Cloud Data Management Report hebben alle bedrijven te maken met clouddataverlies”, zegt Danny Allan, CTO van Veeam. “Of het nu gaat om een fout, niet bedoelde verwijdering, securitybedreigingen zoals ransomware en malware, of retentiekloven, klanten zijn verantwoordelijk voor de bescherming van data ongeacht de locatie ervan, on-premise of in de cloud. Onze oplossingen tackelen de uitdagingen en complexiteiten voor IT-professionals door de betrouwbaarheid te verbeteren, kosten te verlagen en de hersteltijd te verkorten. Het nieuwe Veeam Backup for Microsoft Azure geeft klanten meer controle over hun kosten en besparingen. Tegelijkertijd stelt de oplossing ze in staat de controle te behouden over hun clouddata door Azure te beschermen en beheren naast hun cloud-, virtuele en fysieke apps en data.”

Veeam Backup for Microsoft Azure vergroot het vertrouwen van organisaties om meer applicaties en data naar de cloud te verplaatsen, wetende dat het Veeam-platform dat ze gebruiken voor hun on-premise-omgeving nu ook probleemloos tot Azure reikt. Veeam Backup for Microsoft Azure biedt volgens VMware de volgende voordelen:

Nauwe integratie met Azure om data binnen enkele minuten al te beschermen met turnkey-implementatie via de Azure Marketplace, geïntegreerde snapshotautomatisering voor meer regelmatige herstelpunten, back-up naar Azure Blob-storage en snelle, volledige recovery’s op bestandsniveau.

Cloudmobiliteit in een multi-cloudomgeving dankzij Veeam’s unieke, draagbare back-upformat, inclusief back-up, herstel en migratie binnen cloud-, virtuele en fysieke omgevingen.

Lagere cloud-TCO met een industry-first back-upkostencalculator om policy’s te optimaliseren en zo buitensporige of onverwachte kosten te voorkomen, en langetermijnretentie in kosteneffectieve Azure Blob-storage.

Isolatie van back-updata van productie om de security te vergroten met cross-subscription en cross-region back-up, alsook multifactorauthenticatie als extra verdedigingslaag tegen cyberaanvallen.

Prijs en beschikbaarheid
Veeam Backup for Microsoft Azure is beschikbaar als gratis en betaalde versie. Beide versies zijn eenvoudig uit te rollen via de Azure Marketplace. De gratis versie maakt back-up mogelijk voor maximaal tien Azure-VM’s, zonder limiet aan het aantal restores. Een licentie voor de betaalde versie is te verkrijgen via Veeam Universal License (VUL) en integreert met Veeam Backup & Replication™, voor een flexibele Cloud Data Management-oplossing vanaf één platform.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024