Redactie - 29 april 2020

NetApp Scale-out Data Protection is beschikbaar

Commvault, wereldwijd leverancier van enterprise software voor databeheer op locatie en in de cloud, maakt de beschikbaarheid bekend van NetApp Scale-out Data Protection (SDP). Deze oplossing biedt snel herstel van bedrijfskritische gegevens in alle storage-systemen van NetApp voor hybride clouds. NetApp SDP put uit het volledige technologieaanbod van NetApp en wordt ondersteund door de Commvault Complete Backup & Recovery-software, die voorziet in snapshotbeheer, back-ups en disaster recovery.

De bedrijfsprocessen van moderne ondernemingen worden in hoge mate aangestuurd door data. Het wegvallen van de toegang tot dit cruciale bedrijfsmiddel door een storing of een cyberbedreiging zoals ransomware kan rampzalige gevolgen hebben. Hoewel cloud-technologieën bijdragen aan verbeterde beschikbaarheid van data, kan downtime van een bedrijfskritisch systeem nog altijd resulteren in financieel en reputatieverlies. Organisaties hebben daarom een oplossing nodig waarmee ze op snelle en betrouwbare wijze waardevolle bedrijfsgegevens kunnen herstellen.

Cloud

NetApp SDP combineert de oplossingen NetApp HCI, All-Flash-FAS en StorageGRID met de software van Commvault. Daarmee ontstaat een integrale oplossing die zich kenmerkt door een snelle en effectieve implementatie en eenvoudig schaalbare object storage op locatie met efficiënte bescherming voor bedrijfskritische cloud-applicaties. Met de uitgebreide ondersteuning van Commvault voor array- en cloud-snapshots en een complete reeks van API’s voor applicaties en VM’s vereenvoudigen Commvault en NetApp de bescherming van data in hybride cloud-omgevingen. Gebruikers profiteren daarnaast van extreem snelle en betrouwbare RPO’s en RTO’s en lange-termijnopslag in een geïntegreerde storage-laag in de cloud.

“Als er downtime optreedt, zijn de toegang tot en herstelbaarheid van bedrijfskritische data bepalend voor het vermogen van organisaties om hun bedrijfsprocessen in de lucht te houden en aan de SLA’s te voldoen. Dat geldt in het bijzonder voor cloud-omgevingen”, zegt Ranga Rajagopalan, vice president Product Management bij Commvault. “We zijn er trots op om samen te werken met NetApp. Door een beroep te doen op zijn complete aanbod van storage-oplossingen kunnen we een oplossing afleveren die voldoet aan de moderne verwachtingen ten aanzien van prestatievermogen, gebruikseenvoud, schaalbaarheid en kostenbesparingen. Deze oplossing integreert bovendien omgevingen op locatie met publieke clouds.”

“De jarenlange samenwerking tussen Commvault en NetApp resulteert in een eenvoudige en betrouwbare back-up- en recovery-oplossing die kracht wordt bijgezet door de storage-technologie van NetApp”, zegt Brett Roscoe, vice president Product Management bij NetApp. “SDP biedt onze gemeenschappelijke klanten een eenvoudige, kant-en-klare oplossing die de schaalbaarheid en robuustheid van de software van Commvault kracht bijzet met NetApp HCI. Daarmee kunnen zij bedrijfskritische data binnen hun complete hybride cloud-omgeving beschermen.”

Data

Commvault en NetApp zijn al meer dan 20 jaar lang partners. Samen helpen ze 1.200 klanten met de bescherming van bedrijfskritische data. Hiertoe hebben ze Commvault Complete Backup and Recovery geïntegreerd met de storage-oplossingen van NetApp voor omgevingen op locatie en in de cloud. Organisaties kunnen daarmee hun bedrijfskritische data en workloads migreren, vereenvoudigen en porten naar de cloud provider die hun voorkeur geniet.

Scale-out Data Protection van NetApp is alleen verkrijgbaar via NetApp en zijn channel partners. Neem voor meer informatie en de aanschaf van de oplossing contact op met een accountmanager of reseller van NetApp.