Commvault start octrooi rechtszaak tegen Cohesity en Rubrik
27-04-2020 | door: Witold Kepinski

Commvault start octrooi rechtszaak tegen Cohesity en Rubrik

Commvault start een octrooi rechtszaak tegen Cohesity en Rubrik zo meldt het bedrijf op zijn website. De rechtszaak vindt plaats in de federale rechtbank van de Amerikaanse staat Delaware.

Commvault meent dat Cohesity en Rubrik gezamenlijk inbreuk maken op zeven Commvault-patenten met betrekking tot gegevensbeheertechnologieën, waaronder cloud, gegevensontdubbeling, snapshots, zoeken, beveiliging en virtualisatie.

"Commvault heeft meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling en heeft wereldwijd bijna 900 patenten opgeleverd, terwijl er 350 patentaanvragen in behandeling waren. De rechtszaken van Commvault beweren dat Rubrik en Cohesity ontoelaatbare door Commvault gepatenteerde uitvindingen in hun producten hebben toegeëigend om het ontwikkelingsproces te kortsluiten en de investering die nodig is om concurrerende producten te hebben tot een minimum te beperken" aldus het bedrijf.

Rubrik geeft geen commentaar op lopende rechtszaken. Cohesity meldt dat de rechtszaak een poging lijkt te zijn om zijn 'snelle groei te vertragen en zijn steeds sneller succes te belemmeren'.

Terug naar nieuws overzicht