Staatssecretaris wil ACM snel mogelijkheden geven voor reguleren netwerktoegang

Staatssecretaris Mona Keijzer

24-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Staatssecretaris wil ACM snel mogelijkheden geven voor reguleren netwerktoegang

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wil de bevoegdheden van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om op de toegang tot telecomnetwerken te reguleren snel uitbreiden. Een wetsvoorstel hiervoor moet daarom zo snel mogelijk behandeld worden.

Dit schrijft de staatssecretaris in een brief gericht aan de Tweede Kamer. Al langer ligt een voorstel voor het wijzigen van de Telecommunicatiewet op tafel. Deze wijzigingen moeten de ACM meer mogelijkheden bieden de toegang tot Nederlandse telecomnetwerken te reguleren. Nederland telt slechts twee landelijke netwerken: die van KPN en VodafoneZiggo.

De staatssecretaris wil de behandeling van dit wetsvoorstel versnellen. In april kondigde het ministerie van EZK nog aan het wetsvoorstel niet voor het zomerreces te behandelen. In de brief wijst de staatssecretaris echter op een recente uitspraak van het College van Beroep, dat een streep zet door de verplichting voor KPN en VodafoneZiggo om hun netwerken open te stellen voor concurrenten. De staatssecretaris stelt dat deze uitspraak het belang onderstreept om zo snel mogelijk 'aanvullende mogelijkheden' te creëren voor de ACM.

Terug naar nieuws overzicht