Atos neemt data science bedrijf Miner & Kasch over
24-04-2020 | door: Witold Kepinski

Atos neemt data science bedrijf Miner & Kasch over

Atos neemt voor een onbekend bedrag Miner & Kasch over, een Amerikaans adviesbureau voor kunstmatige intelligentie (AI) en data science met een hoofdkantoor in Elkridge, Maryland. Miner & Kasch is gespecialiseerd is in het bouwen van intelligente end-to-end, datagedreven oplossingen. 

Met deze overname zal Atos zijn big data- en AI-adviespraktijk van zData-experts verbeteren om zijn Data Science-as-a-Service-aanbod te versnellen en om edge- en next-generation data science-platforms in te zetten voor industriële oplossingen op wereldwijde schaal, aldus Atos.

In 2017 breidde Atos de mogelijkheden voor data-engineering uit met de overname van zData, een speler in big data platformoplossingen. De gecombineerde expertise van zData en Miner & Kasch brengt meer dan 100 AI-consultants in het Atos-portfolio en levert toegevoegde waarde in bedrijfsversnelling voor de steeds realtime, datagerelateerde economie van de klant zo meldt Atos.

Atos 'dataplatforms van de volgende generatie voor het digitaal transformeren van de onderneming beschikken over de belangrijkste mogelijkheden op het gebied van voorspellend onderhoud om kosten te verlagen en uptime te creëren, video-analyse om ruimtes te beveiligen, persoonlijke geneeskunde voor een betere diagnose en meer - allemaal ontworpen om IoT-opname en -verwerking veilig te beheren op- premisse aan de rand.

Miner & Kasch, opgericht in 2015, heeft elite-consultants in dienst om geavanceerde kunstmatige intelligentie-oplossingen te implementeren met geavanceerde machine learning, deep learning, natuurlijke taalverwerking en statistieken. Miner & Kasch biedt autonome oplossingen voor gevestigde Fortune 500-bedrijven en startende klanten in verschillende industrieën, waaronder gezondheidszorg, financiële dienstverlening, energie, productie, constructie en engineering.

Terug naar nieuws overzicht