Witold Kepinski - 23 april 2020

ForgeRock krijgt flinke kapitaalinjectie

ForgeRock krijgt flinke kapitaalinjectie image

ForgeRock, leverancier van digitale identiteit toepassingen, heeft aangekondigd dat het een serie E-fondsenwerving van 93,5 miljoen dollar heeft afgerond. Deze laatste financieringsronde werd geleid door Riverwood Capital. Bestaande investeerders, waaronder Accel, Meritech Capital, Foundation Capital en KKR Growth namen ook deel.

ForgeRock heeft sinds de oprichting meer dan 230 miljoen dollar aan groeikapitaal opgehaald. Medeoprichter en managing partner van Riverwood Capital, Jeff Parks, wordt lid van de raad van bestuur van ForgeRock.

De omzet van ForgeRock ligt inmiddels boven 100 miljoen dollar en de jaarlijkse groei van de recurring omzet is 75%, een teken van klanttevredenheid en een sterke vraag. Tegenwoordig gebruiken meer dan 1100 organisaties het ForgeRock Identity Platform .

ForgeRock zal verder investeren in onderzoek en ontwikkeling, cloud, wereldwijde verkoop en marktbewustzijn, zodat het de groei kan versnellen en haar klanten in staat blijft stellen uitzonderlijke digitale identiteitservaringen te creëren voor hun werknemers, consumenten en dergelijke. Het bedrijf zal blijven investeren in ForgeRock Identity Cloud, met als doel het voor bedrijven gemakkelijker te maken om te schalen door een volledig scala aan cloudimplementatie- opties aan te bieden.

Fran Rosch, CEO van ForgeRock. “Ons platform wordt steeds belangrijker voor grote organisaties en we nemen onze verantwoordelijkheid serieus om aan hun verwachtingen te voldoen. Dit is nog duidelijker geworden naarmate het werken op afstand en de e-commerce sterk is gestegen na de COVID-19-pandemie. Het voltooien van deze financieringsronde in het huidige klimaat is een bewijs van de relevantie van ForgeRock.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024