Witold Kepinski - 21 april 2020

Tanium benoemt Wytze Rijkmans tot Regional Vice President

Tanium benoemt Wytze Rijkmans tot Regional Vice President image

Tanium, leverancier van unified endpoint management en beveiliging ontwikkeld voor veeleisende IT-omgevingen, heeft Wytze Rijkmans aangesteld als nieuwe Regional Vice President. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de activiteiten van Tanium en zal hij het team in de regio aansturen en begeleiden.

Wytze Rijkmans neem een grote hoeveelheid ervaring met zich mee op het gebied van leiding geven aan en laten groeien van tech-bedrijven. Voordat hij startte bij Tanium was hij country manager van ServiceNow, een strategische softwarepartner van Tanium. Onder zijn leiding heeft de Nederlandse vestiging een enorme groei doorgemaakt. Daarvoor bekleedde hij onder andere de functie van Managing Director en aandeelhouder van Paphos Group nu onderdeel van Quint, Vice President Central Europe bij CA Technologies en was hij Managing Director bij Mercury Interactive en Hewlett Packard Enterprise. Rijkmans heeft tevens als entrepreneur aan de basis gestaan van diverse bedrijven.

“We zijn zeer verheugd dat Wytze Rijkmans ervoor heeft gekozen om onze nieuwe Regional Vice President voor de Benelux te worden”, zegt Steve Hamilton, Area Vice President for Northern Europe van Tanium. “Wytze heeft al een indrukwekkende loopbaan achter de rug en heeft in eerdere functies laten zien dat hij een inspirerende leider is die weet hoe je een tech-bedrijf kunt laten groeien. Wytze zal ons helpen bij het verder uitbouwen van de business in de Benelux en bij het ondersteunen van de grootste enterprises en overheidsorganisaties zodat deze altijd inzicht hebben in en controle over al hun endpoints.

“Ik ben zeer enthousiast om bij Tanium aan de slag te gaan en te werken met een team dat op een zeer innovatieve manier werk maakt van de manier waarop organisaties hun endpoints beheren en beveiligen”, zegt Wytze Rijkmans, Regional Vice President van Tanium. “Zonder dat bedrijfsbrede realtime inzicht in alle computing-apparaten en de infrastructuur, blijven IT en security-managers worstelen om hun complexe systemen up and running te houden en risico’s te beperken. Tanium heeft veel succes met zijn platform voor inzicht in en controle over endpoints en wordt door de grootste bedrijven en overheden overal ter wereld ingezet.”