Rijksoverheid kiest voor Intus roosterapplicatie

21-04-2020 | door: Witold Kepinski

Rijksoverheid kiest voor Intus roosterapplicatie

De Rijksoverheid gaat de personeelsplanningssoftware van Intus, geleverd door Protinus IT die een van de winnaars is van de EASP aanbesteding, inzetten voor rijksambtenaren die werken in roosterdienst. De roostersoftware zal worden aangeboden vanuit P-Direkt, het Shared Service Center voor HR-zaken voor rijksambtenaren. Bij de 37 betrokken overheidsorganisaties werken in totaal ongeveer 30.000 medewerkers in roosterdienst. 

De roostersoftware draagt bij aan het streven van het Rijk naar duurzame inzetbaarheid met gezonde roosters waarin capaciteitsvraag en beschikbare bezetting op elkaar zijn afgestemd.

Cao-afspraken en andere afspraken worden door de applicatie uiteraard ondersteund. Daarnaast kunnen organisaties ervoor kiezen om medewerkers in meer of mindere mate zelf een rol te geven in het roosterproces. Dit heeft vaak gunstige effecten op de roostertevredenheid en werk-privébalans.

Na een uitgebreide aanbesteding is Intus als winnaar uit de bus gekomen.

Hans Leideman, directeur van Intus: “We zijn blij dat de Rijksoverheid ons systeem InPlanning heeft gekozen als applicatie om haar roosterprocessen te optimaliseren. Hiermee gaan we zorgen dat het roosterproces rijksbreed beter wordt ondersteund en tegelijkertijd gebruiksvriendelijker wordt voor de medewerker.”

Terug naar nieuws overzicht