Fintech specialist Stripe haalt zeshonderd miljoen dollar op

20-04-2020 | door: Witold Kepinski

Fintech specialist Stripe haalt zeshonderd miljoen dollar op

Stripe, dat een economische infrastructuur voor het internet ontwikkelt, kondigde onlangs een uitbreiding van de Series G-ronde aan, waarmee 600 miljoen dollar werd opgehaald bij investeerders, waaronder Andreessen Horowitz, General Catalyst, GV en Sequoia. De financiering vindt plaats onder dezelfde voorwaarden en waardering als de Serie G.

Hoewel de volledige economische impact van COVID-19 onzeker blijft, kiezen organisaties ervoor sneller hun zaken meer online af te handelen zo meldt Stripe. De huidige verstoring onderstreept de behoefte aan een betrouwbare, gebruiksvriendelijke infrastructuur voor internetbedrijven. In dit verband betekent de missie van Stripe - het BBP van het internet laten groeien - dat bedrijven over de hele wereld een opmars maken in de digitale economie. Het aantal nieuwe bedrijven dat live gaat op Stripe is sinds het begin van het jaar versneld.

Met meer dan 2 miljard dollar op de balans, een kapitaalefficiënt bedrijfsmodel en een zeer gediversifieerd, groeiend, wereldwijd gebruikersbestand, is Stripe in staat zowel ononderbroken service te bieden aan zijn gebruikers in een tijd van stress als te investeren in verbeteringen op lange termijn zo meldt het Amerikaanse bedrijf.

Zoom

Deze basis maakt Stripe's voortgezette groei met zakelijke klanten verder mogelijk. Al in 2020 verwelkomde Stripe nieuwe klanten zoals Caviar, Coupa, Just Eat, Keap, Lightspeed, Mattel, NBC en Paid. Stripe is tevens verheugd Zoom toe te voegen aan de lijst met bedrijven die Stripe gebruiken om hun betalingsstack te moderniseren en internationaal te groeien.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht