Schneider Electric breidt de Galaxy VS 3-Phase UPS uit met interne Smart Battery Modules

16-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Schneider Electric breidt de Galaxy VS 3-Phase UPS uit met interne Smart Battery Modules

Schneider Electric, gespecialiseerd in digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, breidt de Galaxy VS 3-phase Uninterruptible Power Supply (UPS) uit met slimme interne batterijmodules van 10 tot 100 kW. Daarnaast introduceert deze release de ondersteuning voor de interne N+1 redundantie op modulelevel, waardoor de systeembeschikbaarheid tot 10 keer verbeterd. De Galaxy VS met interne batterijen is hiermee de UPS met de hoogste dichtheid. Dit maakt de unit onder meer geschikt voor edge computing en kritieke infrastructuren.

De Galaxy VS biedt 99% efficiëntie in de ECOversion-modus en is voorzien van een modulair ontwerp, dat implementatie en onderhoud vereenvoudigt. De UPS is onder meer geschikt voor kritieke IT-, commerciële en industriële toepassingen. De interne slimme batterijmodules verbeteren de beschikbaarheid door extra flexibiliteit en -monitoring, redundante batterijketens en zelfconfiguratie. Dit ontwerp vermindert risico’s door ervoor te zorgen dat kritieke belastingen altijd worden beschermd met voorspelbare looptijden en batterijredundantie.

"Met zijn hoge dichtheid en beschikbaarheid voorziet deze Galaxy VS-uitbreiding in de groeiende behoefte binnen edge computing en datacenterindustrieën aan oplossingen die zeer beschikbaar, volledig beheerd en zeer efficiënt zijn zonder de voetafdruk van de UPS te vergroten", aldus Bin Lu, senior vicepresident van Data Center Systems, Secure Power, Schneider Electric.

Compact ontwerp

De Galaxy VS is voorzien van een compact ontwerp, waarbij onderhoud aan de voorzijde plaats vindt. Dit vereenvoudigt gebruik in kleine ruimten. De unit levert tot 99% efficiëntie indien het in de Schneider Electric gepatenteerde ECOversion-modus staat. Hierdoor kunnen gebruikers hun initiële investering - afhankelijk van het model - binnen twee tot drie jaar terugverdienen door de energie die ze besparen.

De UPS is voorzien van een modulair ontwerp, waarbij essentiële systeemcomponenten als modules met een fouttolerant ontwerp zijn ontworpen. Dit zorgt voor interne redundantie bij lagere belastingniveaus en een kortere gemiddelde reparatietijd. EcoStruxure Ready vereenvoudigt onderhoud door inzicht te geven in prestaties en de status van apparatuur. Klanten krijgen ondersteuning via een 24x7 expert servicebureau dat gebruik maakt van management software EcoStruxure IT Expert en EcoStruxure Asset Advisor.

De uitbreiding is wereldwijd beschikbaar, behalve in Japan.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters