Transports Vervaeke stroomlijnt bedrijfsprocessen met AI-gestuurd netwerktechnologie

17-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Transports Vervaeke stroomlijnt bedrijfsprocessen met AI-gestuurd netwerktechnologie

De internationale logistieke dienstverlener Transports Vervaeke zet het Wireless LAN (WLAN)-platform van Juniper Networks-dochter Mist Systems in. Met deze oplossing wil Transports Vervaeke zijn netwerkprocessen stroomlijnen en de productiviteit van werknemers in garages, magazijnen en kantoorlocaties in heel Europa verbeteren.

Transports Vervaeke bedient klanten in heel Europa vanuit de Benelux, het noorden van Frankrijk en het Roergebied. Het transporteert chemische stoffen, aardgas, brandstof en andere gevaarlijke goederen en verzorgt een breed scala aan internationale logistieke diensten over de weg, over het spoor en over zee.

In omvang verdubbeld

Het bedrijf is de afgelopen drie jaar in omvang verdubbeld als gevolg van twee overnames. De IT-afdeling houdt zich bezig met het consolideren en moderniseren van applicaties en de ontwikkeling van een flexibele digitale werkplek. Een door AI aangestuurd netwerk van Mist Systems vervult daarbij een sleutelrol. Dit netwerk biedt vanaf elke locatie betrouwbare toegang tot uiteenlopende tools en biedt daarnaast het overzicht en inzicht dat de IT-afdeling nodig heeft om een optimale gebruikservaring te waarborgen.

Transports Vervaeke is volop bezig met het moderniseren van zijn vlootbeheer. De eerste stap omvat de aanpassing, het onderhoud en het beheer van de applicaties, systemen en processen die nodig zijn voor het beheer van 750 tractors, 1.000 tankopleggers en 750 tankcontainers. Daarmee kan de logistieke dienstverlener verbeterde ondersteuning bieden voor bedrijfskritische processen rond het transport van gevaarlijke ladingen, en met name in situaties die om auditeerbare compliance vragen.

Digitale transformatie

De access points en Wi-Fi Assurance-software van Juniper Mist zijn van cruciaal belang voor de digitale transformatie van Transports Vervaeke. Ze maken het mogelijk om de traditionele klemborden en papieren formulieren in garages geleidelijk aan te vervangen door mobiele apparaten. Werknemers kunnen op die manier op afstand toegang krijgen tot werkopdrachten, workflowtaken bijwerken, nagaan of onderdelen op voorraad zijn, bestellingen plaatsen en zelfs automatisch facturen genereren wanneer opdrachten zijn voltooid.

De draadloze oplossing van Mist is ook toegankelijk voor werknemers en bezoekers van het bedrijfshoofdkantoor. Daarmee beschikt Transports Vervaeke over de flexibiliteit om binnen zijn vestigingen gebruik te maken van mobiele apparaten zoals laptops en handhelds. Als werknemers naar andere bedrijfslocaties afreizen, worden hun apparaten bij aankomst automatisch met het draadloze netwerk verbonden. De WxLAN policy engine van Mist zorgt ervoor dat kantoorpersoneel en medewerkers van de buitendienst overal binnen de faciliteiten verbonden blijven, terwijl de IT-afdeling grip op het netwerkgebruik houdt. Beheerders kunnen op rollen gebaseerde beleidsregels instellen voor het blokkeren of beperken van het verkeer van applicaties die niet binnen het bedrijfsnetwerk zijn gewenst.

Marvis

Transports Vervaeke reduceert de probleemoplossingstijd met behulp van Marvis. Deze door AI aangestuurde virtual network assistant van Mist levert diepgaande inzichten in de connectiviteit aan. Dit vereenvoudigt de probleemoplossing en het netwerkbeheer voor Transports Vervaeke.

Met in de access points ingebouwde Virtual Bluetooth Low Energy (BLE) en unsupervised machine learning zorgt Mist Systems voor vereenvoudigde en nauwkeuriger locatiediensten. Transports Vervaeke is van plan om deze virtual BLE-functionaliteit in te zetten voor het identificeren en lokaliseren van voertuigen die bedrijfslocaties binnenkomen. Op die manier kan het nagaan of ze onderhoud, reparatie of schoonmaak vereisen. Dit draagt bij aan een verdere stroomlijning van bedrijfsprocessen.

Transports Vervaeke deed voor het ontwerp en de levering van de door AI aangestuurde netwerkoplossing een beroep op Infradata, een Elite-partner van Juniper Networks en leverancier van oplossingen voor cybersecurity- en cloud-netwerken in België.

Soepeler werken en groei waarborgen

Mario De Smedt, IT-manager bij Transports Vervaeke, zegt: “We bevinden ons middenin de volledige digitalisering van onze onderneming. We hebben enorme vooruitgang geboekt met onze processen en informatiestromen. Daarmee kunnen we soepeler te werk gaan en verdere groei waarborgen. Met de door AI aangestuurde oplossing van Mist kunnen we onze operationele omgeving ingrijpend transformeren, onze werknemers een betere gebruikservaring bieden en onze bedrijfsprocessen optimaliseren.”

James Morgan, vice president Enterprise Sales bij EMEA Juniper Networks, vertelt: “Het is voor logistieke bedrijven van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat orders van klanten op efficiënte wijze worden verwerkt en dat transporten op het juiste moment op de juiste locatie worden aangeleverd. Dat moet zelfs mogelijk zijn als de omstandigheden en eisen plotseling veranderen tussen het vertrek en de levering. Juniper Mist zal ondersteuning bieden voor de plannen van Transports Vervaeke om in alle landen gebruik te maken van door AI ondersteunde IT. Op die manier kunnen we met een visueel systeem voor transportbeheer voor consistent overzicht en real-time reactievermogen zorgen, de efficiëntie vergroten en de naleving van de wet- en regelgeving waarborgen. Met dit alles kan Transports Vervaeke zijn klantenservice naar een hoger plan brengen en de operationele ervaring voor zijn werknemers verbeteren.”

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie