Witold Kepinski - 15 april 2020

Motiv beschermt vitale sectoren tijdelijk gratis tegen cybercriminaliteit

Motiv ICT Security biedt haar beveiligingsoplossing Veilig Internet als onderdeel van de dienst Vital Secure 90 dagen gratis aan voor alle vitale sectoren.

Veilig Internet is binnen 24 uur geïmplementeerd en verkleint de kans op digitale sabotage als gevolg van onder andere ransomware. Zo zorgde de oplossing bij een streekziekenhuis na de eerste nacht voor het tegengaan van meerdere phishing-aanvallen en duizenden command & control requests. Met deze ondersteuning zorgt Motiv voor een paar extra ogen en oren die waken over de digitale veiligheid van de vitale sectoren van Nederland zo meldt Motiv.

Cisco Umbrella

Door de grote hoeveelheid thuiswerkers is het dreigingsniveau hoger geworden en lopen de IT-voorzieningen van vitale sectoren een verhoogd risico zo beweert Motiv. Vital Secure, ondersteund door Cisco Umbrella, levert bescherming in drie stappen: Veilig Internet, Inzicht & Deep Inspection en Controle. Veilig Internet grijpt in bij elke klik op phishing-links, bij elk verzoek tot command & control datacommunicatie (botnetinfectie) en bij direct bezoek aan een malafide URL. In alle gevallen wordt verdacht klikgedrag omgeleid naar een waarschuwingspagina om de gebruiker te informeren over het risico van besmetting van het systeem.

Veilig Internet is binnen 24 uur actief en de eerste 90 dagen gratis te gebruiken.