Witold Kepinski - 13 april 2020

Hedgefonds Starboard wil meer invloed binnen Commvault

Hedgefonds Starboard wil meer invloed binnen Commvault image

De Amerikaanse hedgefonds Starboard Value heeft zes bestuurders voorgedragen bij de Raad van Bestuur (RvB) van Commvault, aanbieder van data management toepassingen. Het is voor de tweede keer dit jaar dat Commvault en Starboard Value strijden om de macht aan de de top.

Starboard nomineert onder andere Jeffrey Smith, de ceo van Starboard, en Gavin Molinelli, een co-portefeuillemanager bij het bedrijf. Commvault heeft 11 bestuursleden. Starboard bezit nu 9,91 procent van de aandelen in Commvault.

Commvault meldt in een persbericht: Commvault hoorde van de investering van Starboard in het bedrijf in verband met de registratie van Starboard's Schedule 13D op 30 maart 2020. Kort daarna spraken Commvault's Chief Executive Officer en Chief Financial Officer verschillende keren met Starboard-vertegenwoordigers om hun opvattingen en perspectieven te begrijpen, zoals Commvault dat doet met andere aandeelhouders.

Het bedrijf meldt: "Commvault staat altijd open voor het overwegen van suggesties van aandeelhouders over bestuurderskandidaten, en als onderdeel van dit gesprek bood Commvault aan om vaardigheden en kandidaten te overwegen waarvan Starboard dacht dat ze relevant waren. Starboard heeft dergelijke informatie niet gedeeld totdat het formeel de bestuurderskandidaten had voorgedragen. Als zodanig is de aankondiging van de nominaties van vandaag de eerste keer dat Commvault de gelegenheid heeft gehad om de bestuurderskandidaten van Starboard te overwegen."

Commvault heeft de volgende verklaring afgegeven:

Commvault's topprioriteiten op dit moment zijn de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, het zorgen voor klanten en het runnen van ons bedrijf. Het bestuur en het managementteam van Commvault zijn erop gericht Commvault te helpen bij het succesvol navigeren door de huidige omgeving en wij zijn van mening dat dit is waar onze aandacht naar moet worden gericht. Niettegenstaande deze belangrijke prioriteiten heeft Starboard bestuurders voorgedragen, en de Commvault Board zal deze, in overeenstemming met haar fiduciaire taken, in overweging nemen.

Zoals altijd zijn de Commvault Board en het managementteam toegewijd om te handelen in het belang van onze aandeelhouders. Commvault bevindt zich in een dynamische branche en we hebben het afgelopen jaar meetbare vooruitgang geboekt bij onze turnaround-inspanningen. We blijven ervan overtuigd dat we goed gepositioneerd zijn voor de toekomst.

Commvault heeft een hooggekwalificeerde, betrokken Raad van Bestuur, bestaande uit 11 bestuurders, van wie er negen onafhankelijk zijn en van wie er vijf de afgelopen twee jaar tot de Raad zijn toegetreden. Deze nieuwe bestuurders zijn onder meer de Chief Executive Officer van de onderneming, die in februari 2019 bij Commvault kwam, de onafhankelijke voorzitter van de onderneming en drie extra onafhankelijke bestuurders, waaronder twee benoemd in verband met een overeenkomst met Elliott Management.

De aandeelhouders van Commvault zijn op dit moment niet verplicht actie te ondernemen. Het Nominations and Governance Committee van de Raad zal de voorgestelde bestuurders voorgedragen bestuurders van Starboard beoordelen en zijn aanbeveling met betrekking tot bestuurderskandidaten presenteren in de proxymaterialen van de Vennootschap, die zullen worden ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en naar alle aandeelhouders worden gestuurd die in aanmerking komen om te stemmen op de jaarlijkse vergadering van de Vennootschap in 2020. De datum van de jaarvergadering is nog niet bekend gemaakt.

Centerview Partners LLC treedt op als financieel adviseur en Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP treedt op als juridisch adviseur van het bedrijf.