HPE helpt klanten door de coronavirus crisis heen met twee miljard dollar

10-04-2020 | door: Witold Kepinski

HPE helpt klanten door de coronavirus crisis heen met twee miljard dollar

HPE Financial Services helpt klanten door de coronavirus crisis heen met twee miljard dollar zo meldt de leverancier. HPE zal zijn klanten helpen om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen. Tevens ook met zijn infrastructuur rond piekbelastingen die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door meer thuiswerkers.

Met het Payment Relief Program wordt de IT-infrastructuur omgezet in liquide middelen. Hierbij koopt HPE systemen terug die niet langer nodig zijn. HPE biedt ook een leaseback aankoop aan voor systemen die nog steeds nodig zijn. Voor nieuwe acquisities hoeven bedrijven in de eerste acht maanden slechts één procent van het totale ordervolume te betalen, zodat een groot deel van de acquisitiekosten verschoven kan worden naar komend jaar.  Verder is uitstel van betaling van negentig dagen mogelijk als er hardware is gekocht met een waarde van minimaals 5000 dollar. Bij aankoop van server en storage systemen hoeft er pas betaald te worden als configuratie, testen en inbedrijfstelling zijn afgerond. Indien er geen nieuwe hardware beschikbaar is, helpt HPE met verkoop en verhuur gecertificeerde gebruikte systemen, componenten en assemblages inclusief garantie en HPE Pointnext Services.

HPE Financial Services rolt de volgende programma's uit om deze uitdagingen aan te pakken:

Cash genereren uit bestaande assets

HPE Financial Services helpt klanten om waarde uit hun huidige technologie te halen door bestaande aangekochte IT-middelen om te zetten in kapitaal dat gebruikt kan worden om nieuwe, verbeterde technologie aan te schaffen. HPE Financial Services kan ook overtollige, nieuwe technologie terugkopen als een klant deze niet langer nodig heeft. De afgelopen twee jaar heeft HPE Financial Services op deze manier meer dan $642 miljoen teruggebracht naar de budgetten van klanten.

Uitgaven uitstellen of reduceren

Naast het HPEFS Payment Relief Program maakt het team ook een betalingsstructuur mogelijk waarbij een betaling met 90 dagen uitgesteld kan worden. Daarmee geeft HPE meer ruimte aan de mogelijk krappe budgetten van klanten. Deze optie voor uitstel van betalingen is beschikbaar bij de aankoop van nieuwe technologie en geldt alleen voor geselecteerde hardware en software, softwaretoepassingen, services en installatiepakketten.

Afstemmen van betalingen met productie

HPE Financial Services biedt klanten een gefaseerd implementatieprogramma zodat ze nu compute- en storagecapaciteit kunnen aankopen en de flexibiliteit hebben om systemen te configureren, testen en gereedmaken voordat ze betalen. Op deze manier kunnen klanten hun business voortzetten zonder de beperkingen te ervaren die de huidige crisis heeft op de budgetcyclus of implementatietermijnen. Het implementatieschema kan over twaalf maanden worden verspreid.

Verminderen van capaciteitsdruk of leveringsvertragingen

HPE Financial Services biedt gecertificeerde, gebruikte HPE-technologie aan, geschikt voor verschillende situaties. Een volledig portfolio van datacenterapparatuur, zoals componenten, onderdelen, halffabricaten, functie-upgrades of hele systemen, zijn standaard of op maat geconfigureerd beschikbaar om aan het budget of de omstandigheden van de klant te voldoen. Deze technologie voldoet aan de HPE OEM-standaarden en wordt geleverd met een garantie van 30 dagen die geldt voor extra HPE-onderhoud en -ondersteuning.

Mogelijkheden om te huren voor een korte periode

Veel klanten ervaren ook een capaciteitsdruk of leveringsvertragingen. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is dat bedrijven niet altijd meteen klaar zijn voor een thuiswerkopstelling. Ze hebben technologie nodig om personeel op afstand te kunnen laten werken. HPE Financial Services kan helpen door gebruikte HPE-technologie te verhuren voor drie tot twaalf maanden. Nieuwe pc’s kunnen voor twaalf maanden gehuurd worden. Deze technologie is in de fabriek geconfigureerd volgens klantspecificaties, beschikbaar met garantie en komt ook in aanmerking voor HPE Pointnext Services-ondersteuning.

HPE Discover

HPE CEO Antonio Neri is optimistisch dat er licht aan het einde is van de coronavirustunnel zo meldt hij in een blogpost. “In Europa zijn regeringen bijvoorbeeld begonnen met het opheffen van maatregelen om 'thuis te blijven'. We ontwikkelen herstelplannen, zodat we mensen op een doordachte manier op een doordachte manier weer aan het werk kunnen zetten.”

Neri meldt tot slot dat HPE Discover 2020, dat in juni in Las Vegas zou plaatsvinden, als gevolg van de coronavirus pandemie een virtueel evenement wordt dat op 22 juni zal starten.

Terug naar nieuws overzicht