Wouter Hoeffnagel - 10 april 2020

Facebook moet volgen van gebruikers op andere sites toch voor rechter verantwoorden

Facebook moet in de Verenigde Staten (VS) toch voor de rechter verschijnen vanwege het volgen van mensen die andere websites bezoeken. De data die het bedrijf hiermee verzamelt zet het in om advertentieprofielen op te stellen.

Dit meldt Law360. Facebook is enkele jaren terug door een viertal boze Facebook-gebruikers aangeklaagd wegens het volgen van hen op andere websites. Facebook doet dit met behulp van de 'vind ik leuk'-knoppen die op andere websites staan. Een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië oordeelde in 2017 nog dat er geen juridische basis is voor de klagers om zich om financiële schade te verhalen op Facebook.

De boze gebruikers legden zich hier echter niet bij neer en stapten medio 2018 naar het hof van beroep. Rechter Sidney Thomas oordeelt nu dat Facebook wel degelijk voor de rechter moet verschijnen. Facebook is het niet eens met de lezing en noemt de rechtszaak ongegrond. Het bedrijf meldt zich te zullen blijven verdedigen tegen de aantijgingen van de vier boze gebruikers.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024