Witold Kepinski - 10 april 2020

SAP stelt omzet en winst verwachting naar beneden ivm coronavirus

SAP stelt omzet en winst verwachting naar beneden ivm coronavirus image

SAP heeft zijn jaarlijkse omzet verwachting met 1,9 miljard euro verlaagd, onder andere doordat bepaalde bestedingen door klanten werden uitgesteld in het eerste kwartaal. Dit melden co-CEO's Jennifer Morgan en Christian Klein.

De totale omzet zal nu naar verwachting tussen 27,8 miljard euro en 28,5 miljard euro bedragen bij constante valuta, vergeleken met 27,63 miljard euro in 2019. Deze zijn lager dan de eerder vermelde ramingen van 29,2 miljard euro tot 29,7 miljard euro. Het bedrijfsresultaat daalt naar 8,1 miljard euro tot 8,7 miljard euro, De eerdere prognose was 8,9 miljard tot 9,3 miljard dollar bij constante valuta.

SAP voert nu een virtuele verkoop- en implementatiestrategie op afstand zodat klanten goed geholpen worden. De jaarlijkse SAPPHIRE NOW conferentie voor klanten en partners, die in mei in Orlando zou plaatsvinden, is geannuleerd voor een bedrag van 36 miljoen euro. Er komt van het event een online variant.

Gratis Trainingen

SAP biedt verder nu gratis trainingen. Zo biedt SAP 90 dagen kosteloos toegang tot vier geselecteerde leerpaden voor studenten die zich digitaal willen voorbereiden op een carrière in het SAP-ecosysteem en studeren aan één van de 3.800 universiteiten die lid zijn van het SAP University Alliances-programma. De leerpaden behandelen onderwerpen en businessprocessen die typisch zijn voor S/4HANA, SAP S/4HANA Cloud Finance, SAP SuccessFactors Employee Central en modelleren in SAP HANA.De leerpaden bevatten diverse educatieve formats in verschillende talen en gratis toegang tot trainingssystemen voor hands-on oefeningen. Deze tools helpen studenten met de voorbereiding op een SAP Global Certification-examen voor specifieke onderwerpen. De eerste examenpoging is gratis.

Door: Witold Kepinski