Hyperloop kan reistijd tussen Amsterdam en Brussel verkorten tot dertig minuten

10-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Hyperloop kan reistijd tussen Amsterdam en Brussel verkorten tot dertig minuten

De komst van een hyperloop kan de reistijd tussen Amsterdam en steden als Duitsburg, Düsseldorf en Brussel verkorten tot minder dan dertig minuten. Deze korte reistijd maakt het onder meer mogelijk grotere woon-werkafstanden af te leggen.

Dit blijkt uit een verkennend onderzoek dat in opdracht van de provincie Noord-Holland is uitgevoerd. De hyperloop reist door een luchtdrukbuis, waarin een middenvacuüm is gecreëerd. Dit moet ervoor zorgen dat het systeem snelheden tot 1.200 kilometer per uur kan bereiken. Het concept is ontwikkeld door Elon Musk, bekend van onder meer Tesla en SpaceX. Verschillende partijen wereldwijd werken aan implementaties van het concept, waaronder ook Nederlandse partijen zoals Hardt Hyperloop.

"We weten dat mensen bereid zijn om voor hun werk van deur tot deur maximaal één uur te reizen", zegt gedeputeerde Jeroen Olthof (mobiliteit en bereikbaarheid) tegen persbureau ANP. "Met zo'n supersnelle hyperloop wordt het ineens mogelijk om binnen die tijd veel grotere woon-werkafstanden af te leggen. Dat klinkt veelbelovend. Daarom gaan we overleggen met andere overheden en partijen om dit onderzoek verder te brengen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Innovation