Nederlander zet vaak video aan tijdens online vergaderingen

10-04-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nederlander zet vaak video aan tijdens online vergaderingen

Microsoft publiceert het eerste rapport van de Work Trend Index, met nieuwe inzichten over het gebruik van Microsoft Teams sinds de uitbraak van COVID-19. Microsoft zag een nieuw record van 2,7 miljard vergaderminuten in één dag. Dat is drie keer zoveel ten opzichte van de 900 miljoen halverwege maart.

183.000 organisaties in 175 landen maken gebruik van Teams for Education, dat docenten in staat stelt om met hun studenten in contact te komen via een virtuele klaslokaalervaring. Onlangs zijn ook twee nieuwe, zeer gevraagde functies – een einde-vergaderoptie voor organisatoren van vergaderingen en de mogelijkheid om rapporten van deelnemers te downloaden – toegevoegd.

Nederland zet samen met Noorwegen het vaakst hun video aan

Gebruikers van Microsoft Teams zetten hun video twee keer zo vaak aan als voor de uitbraak van COVID-19, wat het belang van oogcontact voor mensen die op afstand werken en leren laat zien.  Het totaal aantal videogesprekken is in maart met 1000% gestegen. Er is ook een interessante geografische verdeling van regio’s te zien waar video vaker wordt gebruikt: zo zetten Nederland en Noorwegen het vaakst hun video aan (ongeveer 60% van de vergaderingen bevatten video). 

Mobiel

Landen en industrieën die het meest getroffen zijn, richten zich op mobiel. Het aantal wekelijkse mobiele gebruikers van Teams, is van begin februari tot 31 maart meer dan 3x zo veel gestegen. Microsoft zag de grootste toename van het aantal mobiele gebruikers in landen die het hardst getroffen zijn – zoals Italië en Spanje – en in sectoren met de grootste impact, zoals het onderwijs en de overheid.

Van 1 tot 31 maart steeg de gemiddelde tijd dat een gebruiker voor het eerst en het laatst op een dag gebruik maakt van Teams, met meer dan een uur.

China

Ondanks dat sommige medewerkers weer aan het werk zijn, zijn er nog steeds meer dan twee keer zoveel nieuwe Teams gebruikers per dag in China als eind januari. Het aantal dagelijks actieve Teams gebruikers in China blijft ook wekelijks groeien.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht