Wouter Hoeffnagel - 09 april 2020

RETN rolt nieuwe PoP uit in maincubes FRA01 datacenter

RETN is toegevoegd aan het portfolio van beschikbare netwerkproviders in maincubes Frankfurt datacenter FRA01. De eerste klant voor RETN’s IP-transit diensten in de maincubes-faciliteit is efero, een Duitse managed services provider (MSP) uit de regio Frankfurt.

De internationale netwerkdienstverlener RETN beheert een eigen end-to-end Euraziatisch netwerk. Met meer dan 300 Point-of-Presence-netwerken (PoP's) en 15 kantoren verspreid over Europa, Rusland en GOS-markten, stelt RETN ongeveer 73.000 KM lit fiber beschikbaar voor de levering van IP-transit, wavelength, ethernet / VPN, DDoS-bescherming en andere netwerkconnectiviteitsdiensten.

De Europese datacenterontwikkelaar maincubes beschikt over twee grootschalige datacenters op de internetknooppunten Frankfurt (maincubes FRA01) en Amsterdam (maincubes AMS01). Een derde locatie, maincubes FRA02, staat momenteel in de planning. Het bedrijf rust zijn datacenters uit met de redundante technologieën, waaronder 2N stroomopstellingen en N + 1 koelontwerpen. maincubes biedt hierdoor 100% uptime SLA's. De nieuwe RETN netwerk-PoP in het Frankfurt datacenter draagt bij aan de bestaande redundantie door de toevoeging van nieuwe netwerkroutes met lage latency naar Oost-Europa, Rusland en Azië en de versterking van het netwerkpad in deze gebieden.

Netwerktoegang naar Oost-Europa

De eerste klant voor RETN's nieuw opgerichte netwerk-PoP is efero, een managed services provider (MSP) uit Duitsland, gevestigd in de regio Frankfurt. Efero is een technologiebedrijf met klanten variërend van MKB tot grote ondernemingen. De MSP biedt een breed portfolio aan managed services, waaronder cloud, CRM- / ERP-integratie, IT-security en virtuele spraakoplossingen. Het bedrijf was al aanwezig in maincubes FRA01 en had behoefte aan stabiele IP-transit diensten naar Oost-Europa.

“De netwerktoegang tot deze regio die RETN biedt overtreft onze verwachtingen. Het kwam met een high-level switching capaciteit die op tijd werd geleverd,” zegt Esra Fernau, Managing Director bij efero. “De ongecompliceerde persoonlijke benadering en duidelijke communicatie van zowel RETN als maincubes hebben ons enorm ondersteund bij het behalen van onze doelstellingen voor netwerkimplementatie. Ook de ervaren ingenieurs van het datacenter maincubes FRA01 hebben ons voortreffelijk geholpen. Daarnaast waarderen we de goede prijs / prestatie verhouding van RETN en maincubes.”

IP-transit vanuit West-Europa tot aan de grens van China

"Ons datacenter FRA01 bevindt zich op het internetknooppunt van Frankfurt en biedt een uitgebreide keuze aan netwerken. Maar we staan niet stil; maincubes voegt voortdurend nieuwe netwerkproviders toe op basis van de veranderende vraag van de klant," zegt Antje Tauchmann, hoofd marketing bij maincubes. "Als colocatieprovider kunnen we MSP's en CSP's zoals efero sterk beveiligde netwerkinterconnectie en hybride cloud services aanbieden. We zijn ook erg flexibel. Op het moment dat efero ons vroeg om verbeterde netwerktoegang in landen als Polen en Rusland, aarzelden we niet om dit te faciliteren en raadden we RETN aan om in de netwerkbehoeften te voorzien. RETN heeft namelijk een opmerkelijk uitgebreide netwerkdekking in Oost-Europa. Met de lancering van hun TRANSKZ terrestrische kabelsysteem in 2019 werd RETN de enige netwerkprovider die IP-transitdiensten kon leveren via een volledig eigen high-capacity en redundant netwerk vanuit West-Europa helemaal tot aan de grens tussen Kazachstan en China.”

“Frankfurt is een van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld en daarom belangrijk voor RETN. We zijn constant op zoek naar manieren om ons metronetwerk in deze regio uit te breiden om de groeiende behoeften van klanten te ondersteunen. Het opzetten van een nieuwe RETN PoP bij maincubes FRA01 was voor ons een logische keuze, aangezien maincubes een van de meest redundante, beveiligde, high-tech en energiezuinige faciliteiten is, met ervaren ingenieurs in de regio Frankfurt,” zegt Mario Kohl, Managing Director bij RETN GmbH.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024