Wouter Hoeffnagel - 08 april 2020

Vodafone Group rondt uitrol virtuele netwerkinfrastructuur in Europa af

Vodafone Group voltooit de uitrol van virtuele netwerkinfrastructuur voor al zijn Europese activiteiten en in totaal 21 markten voltooid. Vodafone Group zet hierbij VMware's telco-cloudinfrastructuur (vCloud NFV) in.

De cloudgebaseerde infrastructuur ondersteunt voice core, data core en serviceplatforms op meer dan 900 virtual network functies. Bijna 50 procent van Vodafone's belangrijkste netwerkknooppunten die spraak- en datadiensten bieden, wordt uitgevoerd op vCloud NFV.

Veilig en sneller

Vodafone kan nu functies van de volgende generatie veiliger en ongeveer 40 procent sneller ontwerpen, bouwen, testen en implementeren. Het bedrijf schat dat de kosten voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van zijn kernnetwerkfuncties met 50 procent zijn verlaagd.

VMware's vCloud NFV levert automatisering voor onder meer virtuele rekenkracht, storage, networking en management. Het platform stelt operators in staat gevirtualiseerde netwerkdiensten te leveren. Zij kunnen hiermee hun time-to-market versnellen en omzet vergroten met nieuwe diensten, hun bedrijfsvoering stroomlijnen, kostenbesparingen realiseren en flexibele business modellen omarmen voor telecom workloads.