Redactie - 08 april 2020

IBM en Cisco ondersteunen onderwijs op afstand met Webex for our Kids

IBM en Cisco ondersteunen onderwijs op afstand met Webex for our Kids image

Om docenten, scholen en jeugdhulporganisaties te ondersteunen bij het op afstand lesgeven en om ervoor te zorgen dat het contact met scholieren niet wordt onderbroken, komen IBM en Cisco met het initiatief 'Webex for our Kids'. Door dit initiatief krijgen scholen gratis toegang tot Cisco Webex met ondersteuning van IBM om het systeem te gebruiken: videoconferentie-software voor samenwerken op afstand en met eenvoudige en intuïtieve virtuele klasfunctionaliteit. In Europa worden 100.000 studenten op 1.600 scholen ondersteund door meer dan 2.800 IBM-vrijwilligers voor de implementatie en ondersteuning van webex. Het aanbod van IBM en Cisco is gericht op scholen in een aantal Europese landen, waaronder Nederland.

“Onze hulpverlening aan de jeugd is in een hele korte periode veranderd van face-to-face naar digitaal. Met de oplossing van Cisco en de ondersteuning van IBM zijn wij er in geslaagd om hulp naar onze cliënten in deze onzekere periode snel, efficiënt en effectief voort te zetten. Wij gebruiken Webex daarnaast ook voor ons management- en crisisoverleg en dat werkt prettig”, Perry Snel, Manager Marketing & Business Development van Jeugdformaat, dat specialistische jeugd- en opvoedhulp biedt in de regio Haaglanden.

"De afgelopen weken is er veel veranderd in de wereld. Zo ook het contact tussen mij en mijn leerlingen. Met behulp van Cisco Webex en de hulp van IBM kan ik toch zoveel mogelijk dit contact behouden en geef ik dagelijks les aan mijn groep 3 ", Tessa Van As, groepsleerkracht, KBS De Pionier.

"Al decennia lang ontwikkelen we oplossingen die werken op afstand en virtueel vergaderen mogelijk maken en vereenvoudigen. Nu de scholen vanwege het corona-virus zijn gesloten zien we een grote behoefte aan dit soort oplossingen binnen het onderwijs. Wij zien het als onze sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze scholen te ondersteunen. Samen met IBM willen we met Webex for our Kids scholen de gelegenheid geven om - voor zover mogelijk - onderwijs te blijven geven", zegt Edwin Prinsen, managing director van Cisco Nederland.

"Als IBM willen we met onze professionals, onze technologie en onze kennis bijdragen aan de collectieve inspanningen om deze gezondheids- en sociale crisis te verlichten. Bij deze gelegenheid zijn we er bijzonder trots op dat we door het combineren van technologie met professioneel vrijwilligerswerk de impact van de COVID 19-crisis in ons land kunnen helpen verminderen", aldus Peter Zijlema, General Manager IBM Benelux

Compleet virtueel klaslokaal

Cisco Webex is een complete samenwerkingsoplossing met functies voor een virtueel klaslokaal waarin leerlingen vanuit huis kunnen deelnemen aan de les. Cisco Webex vergemakkelijkt de samenwerking tussen docenten en studenten. Daarnaast helpt IBM docenten bij de introductie van het platform en de leerkrachten te ondersteunen om het beste uit Webex te halen. Zij blijven daarna beschikbaar om vragen te beantwoorden en hulp te bieden. Ook Cisco zal vrijwilligers ter beschikking stellen ter ondersteuning.

Privacy en veiligheid

Cisco Webex is een cloud-oplossing die altijd toegankelijk is via een internetverbinding. Er worden geen gegevens op pc’s opgeslagen en alles wat tijdens sessies wordt uitgewisseld is met behulp van geavanceerde versleuteling beveiligd.

De verspreiding van COVID-19 in Europa leidt tot toenemend gebruik van Webex door bedrijven en organisaties. Om hen te helpen zich aan te passen aan de nieuwe situatie heeft Cisco het gratis Webex-aanbod uitgebreid. Het gebruik van Webex is de afgelopen weken met een factor 7 toegenomen.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Netgear banner liggend start week 14