Microsoft verhelpt VPN-bug in Windows 10 met noodpatch

07-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Microsoft verhelpt VPN-bug in Windows 10 met noodpatch

Microsoft brengt een noodpatch uit voor een VPN-gerelateerde bug in een recente Windows 10 patch. Door de bug ervoeren sommige gebruikers proberen bij het gebruik van internet via een virtual private network (VPN).

De bug is geïntroduceerd in patch KB4535996, een optionele cumulatieve update die Microsoft in februari uitrolde. Door de softwarefout kan software die WinHTTP of WinInet gebruikt in sommige gevallen geen verbinding maken met internet indien een VPN in gebruik is. Onder meer Office 365, Microsoft Outlook, Microsoft Teams en webbrowsers van Microsoft zijn door de bug getroffen.

Foutieve connectiviteitsinformatie

Daarnaast zorgt de bug ervoor dat Windows bij het gebruik van een VPN foutieve connectiviteitsinformatie weergeeft in de notificaties. Het besturingssysteem geeft in dit geval ten onrechte weer dat geen of slechts een beperkte internetverbinding beschikbaar is.

De problemen zijn verholpen in update KB4554364. Het gaat om een optionele update. Microsoft adviseert gebruikers deze alleen te installeren indien zij tegen problemen aanlopen. Meer infomatie is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht