IBM CEO Arvind Krishna introduceert top prioriteiten en nieuwe managers

IBM CEO Arvind Krishna

07-04-2020 | door: Witold Kepinski

IBM CEO Arvind Krishna introduceert top prioriteiten en nieuwe managers

De nieuwe IBM CEO Arvind Krishna heeft in een blog op LinkedIn zijn top prioriteiten voor de komende tijd bekend gemaakt.

Dat is ten eerste verdere groei en versterking van zijn hybride cloud en AI aanbod voor onder andere missiekritieke applicaties, aldus de nieuwe ceo. "We moeten allemaal de bronnen van concurrentievoordeel van IBM begrijpen en benutten. Namelijk ons open source- en security leiderschap, onze diepgaande expertise en vertrouwen, en het feit dat we klanten in staat stellen missiekritieke applicaties één keer te bouwen en overal te gebruiken."

Open Source en Containers

Ten tweede moet IBM de architectonische strijd in de cloud winnen. Er is een unieke kans voor IBM en Red Hat om Linux, containers en Kubernetes als nieuwe standaard te introduceren. "We kunnen Red Hat OpenShift de standaardkeuze maken voor hybride cloud, net zoals Red Hat Enterprise Linux de standaardkeuze is voor het besturingssysteem" zo meldt Krsihna.

Ten derde moeten IBM en zijn partners geobsedeerd zijn door klanten voortdurend te plezieren met een goede customer experience. "Bij elke interactie moeten we ernaar streven om hen de beste ervaring en waarde te bieden. De enige manier om voorop te lopen in de steeds veranderende markt van vandaag, is door constant te innoveren volgens wat onze klanten willen en nodig hebben", aldus de IBM topmanager.

Management

Krishna kondigt ook nieuwe management aanpassingen:

Jim Whitehurst, in zijn nieuwe rol als president, zal leiding geven aan IBM Strategy en de Cloud and Cognitive Software unit, waar hij toezicht zal houden op de fundamentele technologieën die de digitale transformatie bij onze klanten aansturen. Jim brengt zijn uitgebreide leiderschapservaring, strategisch denken en operationele expertise mee aldus de IBM ceo.

Bridget van Kralingen wordt Senior Vice President of Global Markets. In deze rol volgt ze Martin Schroeter op, die ervoor heeft gekozen om na 28 jaar met pensioen te gaan bij IBM, en die de wereldwijde industrieën en geïntegreerde accounts zal blijven leiden. Bridget brengt volgens Krishna een uitstekende reputatie in de branche en vaardigheden van klantenbetrokkenheid van wereldklasse naar deze rol. Ze zal zich richten op het vereenvoudigen van onze go-to-market-strategieën in alle bedrijfseenheden en het versterken van de klantgerichte cultuur van IBM.

Paul Cormier wordt de CEO van Red Hat. Paul is een oude Red Hatter. Zijn diepgaande technische vaardigheden, productexpertise en visie op de sector maken hem de juiste leider om Red Hat's voortdurende technologische innovatie en groei te stimuleren, aldus Krishna.

Howard Boville zal op 1 mei bij IBM van Bank of America komen om Senior Vice President van Cloud Platform te worden en toezicht te houden op de IBM Cloud. Hij is een bewezen strateeg en expert op het gebied van cloud en heeft een cruciale rol gespeeld bij het ontwikkelen van de public services ready public cloud met IBM zo meldt Krishna.

Lees de hele blog op LinkedIn.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud