Wouter Hoeffnagel - 07 april 2020

Sophos levert Threat Intelligence en tips tijdens coronacrisis

Sophos levert Threat Intelligence en tips tijdens coronacrisis image

Sophos helpt partners tijdens de coronacrisis de juiste ondersteuning te bieden. Dit doet het bedrijf met onder meer een speciaal opgezet Slack-kanaal om dreigingen te delen, producten die tijdelijk gratis beschikbaar zijn en gratis proefversies van software.

De werkomgeving is door het coronavirus in no-time onherkenbaar veranderd. Organisaties wereldwijd ondersteunen personeel op afstand terwijl ze operationeel, productief, en het belangrijkste van allemaal, veilig blijven. Voor het ‘kanaal’ zijn customer service en verwante ondersteuning herdefinieerd en proberen zij klanten te helpen in dit gloednieuwe landschap.

Slack-kanaal

Om partner te helpen de juiste ondersteuning te bieden moedigt het bedrijf partners aan informatie over dreigingen te delen via een speciaal hiervoor opgezet Slack-kanaal. Via dit kanaal wordt ook het nieuwste van SophosLabs gedeeld en krijgen partners gratis toegang tot Sophos-oplossingen. Het Slack-kanaal vormt een gids en geeft tips voor zowel IT-securityteams als medewerkers om veilig thuis te werken.

Zo is Sophos Home Premium momenteel gratis beschikbaar voor alle Sophos-klanten. Met deze oplossingen kunnen bedrijven persoonlijke apparaten die medewerkers en hun families gebruiken beschermen. Gratis proefversies van Sophos Virtual Firewall helpen remote werkplekken te beschermen. Ook biedt Sophos geoptimaliseerde VPN-configuraties op Sophos-firewalls zodat beveiliging voor externe arbeidskrachten verder wordt verbeterd. Het serviceteam van Sophos helpt organisaties bij de configuratie van VPN's en XG Firewall.

Threat Intelligence

Daarnaast biedt Sophos via het Slack-kanaal Threat Intelligence. Het dreigingslandschap evolueert namelijk snel, waarbij cyberaanvallers nieuwe kwetsbaarheden in software en technologie uitbuiten. Ook spelen zij met aanvallen in op wereldwijde zorgen rondom het coronavirus. Sophos volgt deze nieuwste scams en deelt informatie die onderzoekers hierover vinden met de beveiligingsgemeenschap. Zo publiceert het bedrijf onder meer ontdekte indicators of compromise in een openbare GitHub. Ook biedt Sophos real-time updates via het SophosLabs Twitter-account, terwijl gedetailleerde informatie beschikbaar is via een constant bijgewerkt rapport over SophosLabs Uncut.