Wouter Hoeffnagel - 07 april 2020

Coupa stelt Michael van Keulen aan als Chief Procurement Officer

Coupa Software, leverancier van een business spend management-platform, benoemt Michael van Keulen tot Chief Procurement Officer (CPO). Van Keulen heeft een bewezen track record en was voor zijn overstap naar Coupa verantwoordelijk voor de wereldwijde inkoop bij lululemon, retailer van sport- en technische kleding. Daar leidde hij onder meer een belangrijke transformatie in procurement. Als CPO van Coupa bepaalt Van Keulen de overkoepelende strategie van het bedrijf voor business spend management.

Coupa geeft bedrijven over de hele wereld het inzicht en de controle die ze nodig hebben om slimmere beslissingen te nemen over hun uitgaven. Van Keulen brengt bij Coupa een schat aan ervaring mee in het leiden van groeiende procurement-teams. Zijn achtergrond in zowel finance en procurement zorgen er niet alleen voor dat hij hoogwaardige business spend management-processen kan ontwikkelen, maar ook effectief kan samenwerken met finance om te zorgen dat de doelen van het bedrijf op korte en lange termijn worden bereikt.

Slimmer inkopen

“Als ervaren procurement professional zag ik de afgelopen jaren Coupa als mijn geheime wapen om transformatie te realiseren”, vertelt Van Keulen. “Er liggen grote kansen om bedrijven te helpen slimmer in te kopen, zeker gezien de huidige economische omstandigheden. Ik zie ernaar uit om de rol van procurement bij onze (potentiële) klanten naar een hoger niveau te tillen en om met Coupa waarde te blijven creëren voor bedrijven wereldwijd.”

Bij lululemon, leidde Van Keulen een transformatie om de supply chain te beveiligen. Hierbij liet hij zien dat hij een strategisch denker is en problemen niet uit de weg gaat. Onder zijn leiding bracht lululemon de risico’s in de supply chain terug door ervoor te zorgen dat er niet langer slechts één leverancier verantwoordelijk is voor aanleveren van bedrijfskritische artikelen.

“Michael is een leider met enorm veel ervaring, toewijding en geweldige resultaten”, zegt Todd Ford, Chief Financial Officer bij Coupa. “Met zijn strategische perspectief en innovatieve mindset vertegenwoordigt hij de belangrijke rol die Coupa en alle organisaties zouden moeten toekennen aan procurement. Ik zie ernaar uit om met Michael samen te werken om te zorgen dat ons bedrijf en onze klanten slimmer inkopen.”