Redactie - 07 april 2020

Main faciliteert overname HowAboutYou door OBI4wan

HowAboutYou, specialist op het gebied van online media monitoring en webcare in de (semi) publieke sector, is per 3 april overgenomen door OBI4wan, een meerderheidsdeelneming van Main Capital Partners. HowAboutYou en OBI4wan hebben elkaar 9 jaar versterkt in de vorm van een partnership en bundelen nu hun krachten. Dankzij de jarenlange nauwe samenwerking sluit de oplossing naadloos aan bij de (semi-) overheidsmarkt. De overname is voor beide bedrijven dan ook een logische stap richting toekomstige groei.

Expertise jarenlang samen opgebouwd
HowAboutYou is al 9 jaar een van de belangrijkste verkoop en implementatiepartners van OBI4wan’s software oplossingen. HowAboutYou bedient als marktleider inmiddels 440 overheden en andere organisaties in het publieke domein met de tools van OBI4wan: online media monitoring, webcare, publiceren, live chat en chatbots. Klanten zijn 270 gemeenten in Nederland, het merendeel van de veiligheidsregio’s, provincies, uitvoeringsorganisaties en woningcorporaties. In België zijn 40 klanten. OBI4wan bedient zelf een breed klantenportfolio binnen de commerciële sector en ziet goede mogelijkheden om haar productaanbod en dienstverlening in de publieke sector verder uit te bouwen middels de overname van HowAboutYou.

Charly Zwemstra, Managing Partner bij investeerder Main Capital Partners vertelt: “De strategische combinatie van OBI4wan en HowAboutYou is een logische volgende stap in de samenwerking. Wij verwachten dat het verder automatiseren van klantcontact een speerpunt zal worden bij (semi-) overheden. Door middel van de acquisitie kan OBI4wan nog dichter inspelen op deze ontwikkeling en maakt OBI4wan als onderneming een nieuwe strategische stap. Bovendien wordt de gemeentemarkt maatschappelijk steeds belangrijker”.

“Misschien hadden we dit al veel eerder moeten doen” zegt Frank Bruijninckx, directeur van HowAboutYou. “In de gesprekken van de afgelopen weken is duidelijk geworden wat we winnen door het samenbrengen van de twee teams. Zo was HowAboutYou al direct betrokken bij de ontwikkeling van OBI4wan, maar vanuit één organisatie bouwen gaat toch sneller. Dat is waardevol voor onze klanten, waardoor we wensen nog sneller en beter kunnen vervullen. Het goede blijft: onze extreme klantfocus, excellente service en ondersteuning, met kennis van het publieke domein. De naam HowAboutYou blijft voorlopig bestaan en het contact blijft met de al bekende mensen. Zo ga ik zelf mee leiding geven aan het bedrijf en word mede-eigenaar.”

Twee sterke merken gaan samen verder
Alexander de Ruiter, CEO van OBI4wan, vult aan: “De fusie is een bekroning van 9 jaar succesvol samenwerken binnen een fantastische markt, waarin we een goede positie hebben opgebouwd binnen de overheden. We hebben in die jaren hard gewerkt aan onze klantenbase en onze platformen. Door het nu samen te brengen zal dat leiden tot nog meer klantgerichtheid en efficiëntere processen richting klanten en opdrachtgevers. We kijken ernaar uit om samen verder te bouwen aan het optimaal bedienen van deze klanten en opdrachtgevers”.

De komende periode zullen beide organisaties worden geïntegreerd, waarbij de uitstekende dienstverlening voor de klant het uitgangspunt zal zijn.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29