NetApp brengt digitale karakters tot leven met data fabric
07-04-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NetApp brengt digitale karakters tot leven met data fabric

NetApp, data speler op het gebied van de hybrid multi-cloud, mag zijn data-fabrictechnologie leveren aan 3Lateral. De wereldwijd speler op het gebied van ‘digitale mensen’ heeft NetApp geselecteerd om te helpen bij een data-driven strategie voor het creëren van levensechte menselijke karakters voor videogames, films en breder toepasbare industriële en AI-oplossingen.

3Lateral, onderdeel van Epic Games, stond meer dan tien jaar geleden aan de wieg van het concept van digitale mensen. Hun werk was te zien in prijswinnende games en films. Vladimir Mastilovic, oprichter en directeur van 3Lateral: “Digitale mensen creëren vereist diepgaand inzicht in elk aspect van onze verschijning en onze bewegingen – beide zeggen iets over ons innerlijk en vertellen verhalen rondom ons. Wij lezen al deze visuele aanwijzingen zeer nauwkeurig, aangezien intuïtie om een beeld van een ander mens te analyseren diepgeworteld is in onze genen.”

Een data-driven strategie
Achter de realistische modellen die realtime te bedienen zijn, staat een data-driven strategie. De studio verzamelt hiervoor data met een unieke gezichtsscanner en binnenkort komt die hoeveelheid data uit op 1 PB per scansessie. Meerdere teams bij 3Lateral, die zowel op maat gemaakte software als cloudomgevingen gebruiken, gebruiken deze data om realistische modellen en taferelen te genereren. De datapijplijn moet geïntegreerd worden met meerdere projectvereisten voor een verscheidenheid aan unieke hardware, software en synthetisatietechnologieën.

3Lateral en NetApp ontwikkelden een data fabric op basis van AFF- en FAS-platforms, die de onmiddellijke veranderingen kan opvolgen – waarmee ook voldaan is aan de behoefte aan verdere ontwikkeling, storagecapaciteit en veranderingen in workflow. De data fabric maakt naadloze toegang mogelijk tot petabytes aan data in meerdere technologiebases. In voorbereiding op de enorme performance-eisen van de toekomst, experimenteren de teams met het uitbreiden van hun data fabric met NetApp Memory Accelerated Data (MAX Data). De integratie is vervolgens uit te breiden met een NetApp Hyper Converged Infrastructure (HCI) en NetApp Kubernetes Services (NKS), waardoor de studio zijn ontwikkelingsomgeving nog verder kan vereenvoudigen.

Datasamenwerking versterken
De teams van 3Lateral voorspellen een toename in datadichtheid, en Mastilovic streef ernaar een framework te ontwikkelen dat mensen in staat stelt nieuwe toepassingen te creëren, juist ook buiten de entertainmentsector. Er is heel veel mogelijk voor wat betreft toepassingen in geneeskunde, biometrie en onderzoek. Voor dit doeleinde overweegt Mastilovic de cloudcapaciteit van 3Lateral op te schalen om toekomstige pieken op te vangen. Volgens hem voorziet een data-fabricstrategie in de benodigde ‘poort naar de cloud’.

Matt Watts, CTO EMEA van NetApp: “De samenwerking met 3Lateral is een geweldig project dat de potentie van een data fabric mogelijk gemaakt door NetApp-oplossingen laat zien. Door de adoptie van een data-driven strategie heeft 3Lateral een basis gelegd, die een oplossing biedt voor de onmiddellijke veranderingen als gevolg van inflexibele data-silo’s die innovatieve samenwerkingen in de weg stonden. Het nieuwe infrastructuurontwerp kan omgaan met de issues die komen kijken bij toenemende snelheid en capaciteit van dataverzameling. De data fabric van 3Lateral ontwikkelt zich met hen mee in hun zoektocht naar het oplossen van nieuwe en toekomstige uitdagingen.”

Het digitale-mensenconcept van 3Lateral wordt verder uitgelegd in deze video. Of lees Matt Watts zijn blog over 'What is a digital human'.

Terug naar nieuws overzicht