Strategische investering van NXP in Kalray

07-04-2020 | door: Redactie

Strategische investering van NXP in Kalray

Kalray, speler in processors voor nieuwe intelligente systemen, kondigt een strategische investering aan van NXP Semiconductors voor 8 miljoen euro.  Samen zullen de twee bedrijven veilige, betrouwbare en schaalbare oplossingen voor autonoom rijden ontwikkelen, door NXP Automotive-oplossingen en Kalray MPPA (Massively Parallel Processor Array) Intelligent Processors te combineren.

Deze transactie zal de samenwerking tussen NXP en Kalray versterken die een jaar geleden op CES 2019 is aangekondigd en die gericht is op de ontwikkeling en implementatie van een L2 (Partial Driving Automation) naar L5 (Full Vehicle Automation) gemeenschappelijk hardware- en softwareplatform voor een veilige, betrouwbare en schaalbare autonome rijoplossingen.

De ingezamelde fondsen zullen worden gebruikt om zowel Kalray's middelen als investeringen te financieren die nodig zijn voor de implementatie van het strategische partnerschap met NXP, en om Kalray's routekaart te financieren ter ondersteuning van Kalray's auto- en embedded strategie.

NXP en Kalray zijn van plan om een geïntegreerde, schaalbare oplossing op de automarkt te brengen, inclusief CPU-verwerking, neurale netwerkcomputing, functionele veiligheidsmogelijkheden en een geoptimaliseerde gereedschapsketen - die samen de noodzakelijke vereisten bieden voor de volgende generatie ADAS en geautomatiseerde aandrijfsystemen. De partners zullen ook samen reageren op zakelijke kansen en NXP zal Kalray ondersteunen op het gebied van verkoop, marketing, automotive-expertise en wereldwijde technische ondersteuning.

De volgende generatie van het NXP BlueBox autonoom rijdende referentieplatform met NXP's S32-familie van veilige autoprocessors en Layerscape®-processors van automotive-kwaliteit zal Kalray's MPPA Intelligent Processors integreren en aan zowel autoklanten als het NXP BlueBox-ecosysteem leveren.

Terug naar nieuws overzicht