Bill Gates versnelt ontwikkeling coronavaccin met bouw van fabrieken
06-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Bill Gates versnelt ontwikkeling coronavaccin met bouw van fabrieken

Miljardair Bill Gates (foto), oprichter van Microsoft, bouwt fabrieken voor de productie van de zeven meest veelbelovende vaccins tegen het coronavirus. Van dit zevental moeten er uiteindelijk maximaal twee in productie gaan.

Wereldwijd werken onderzoekers momenteel aan een vaccin voor het coronavirus. De ontwikkeling hiervan neemt echter veel tijd in beslag; Gates zegt in een interview met The Daily Social Distancing Show, onderdeel van The Daily Show met Trevor Noah, te verwachten dat onderzoekers nog zeker anderhalf jaar nodig hebben om dit vaccin te ontwikkelen. Zo moeten vaccins goedgekeurd zijn door de gezondheidsautoriteiten voordat deze in productie genomen kunnen worden. Zodra deze goedkeuring binnen is, moet de bouw van de benodigde fabrieken echter nog van start gaan. Je weet immers niet van tevoren welk vaccin wordt goedgekeurd.

Gates wil dit proces versnellen door vooraf aan eventuele goedkeuring alvast fabrieken te bouwen. Hij wil fabrieken bouwen voor de zeven meest veelbelovende vaccins. Slechts twee hiervan gaan uiteindelijk in productie. Gates stelt met de werkwijze miljarden dollars te verspillen aan fabrieken die nooit gebruikt zullen worden. "We bevinden ons in een situatie waarin duizenden miljarden dollar verloren zijn door maatregelen tegen het coronavirus", aldus Gates. "Het is het dan ook waard: iedere maand telt."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg