Signicat neemt Nederlandse identityspecialist Connectis over

02-04-2020 | door: Witold Kepinski

Signicat neemt Nederlandse identityspecialist Connectis over

Connectis, specialist in Identity & Access Management en digitale identiteiten, gaat samen met Signicat, de Trusted Digital Identity company. Hierdoor ontstaat een meer uitgebreide platform voor digitale identiteiten in de Europese markt. Het overnamebedrag is onbekend.

Connectis is opgericht in 2008 en heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam. Daarnaast beschikt het bedrijf over een kantoor in Boekarest, Roemenië. Primaire activiteiten van Connectis zijn het leveren van oplossingen voor digitale identiteiten en Identity & Access Management, met name voor organisaties in de publieke sector, de zorg, verzekeringsbranche en financiële dienstverlening.

Connectis ontwikkelt veilige oplossingen voor online identificatie, authenticatie en autorisatie voor meer dan 350 organisaties voor de identificatie van meer dan veertien miljoen klanten.

SIDN en Stichting 2050, de voormalige aandeelhouders van Connectis, hebben geïnvesteerd in de nieuwe gezamenlijke organisatie en bekrachtigen hiermee hun vertrouwen in de toekomst van Signicat. De aandeelhouders van Connectis werden geadviseerd door KPMG Corporate Finance (M & A Advisory) en HvG Law (Legal). De aandeelhouders van Signicat werden geadviseerd door PwC (FDD & Strategy), Van Doorne (Legal) en Wikborg Rein (Legal).

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Digital