Xerox ziet af van overname HP
01-04-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Xerox ziet af van overname HP

Xerox ziet af om HP over te nemen vanwege de coronacrisis. "De huidige wereldwijde gezondheidscrisis en de daaruit voortvloeiende macro-economische en onrust op de markten als gevolg van COVID-19 hebben een omgeving gecreëerd die niet bevorderlijk is voor Xerox om de acquisitie van HP Inc. ( HPQ ) ("HP") voort te zetten. Dienovereenkomstig trekken we ons bod op de overname van HP in en zullen we niet langer trachten onze lijst van hooggekwalificeerde kandidaten voor te dragen aan de Raad van Bestuur van HP", zo meldt Xerox.

Xerox meldt verder: "Hoewel het teleurstellend is om deze stap te zetten, geven we prioriteit aan de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze werknemers, klanten, partners en andere belanghebbenden, en onze bredere reactie op de pandemie, boven alle andere overwegingen De combinatie van Xerox en HP biedt nog steeds overtuigende financiële en strategische voordelen op lange termijn. De weigering van HP's Raad van Bestuur om zich gedurende vele maanden op een zinvolle manier bezig te houden en de voortdurende vertragingstactieken ervan zijn een grote slechte dienst gebleken voor HP-aandeelhouders, die een enorme steun voor de transactie hebben getoond."

Xerox meldt verder: "De Raad van Bestuur en het managementteam van Xerox zijn dankbaar voor de aanzienlijke steun die we tijdens dit proces hebben ontvangen van zowel Xerox- als HP-aandeelhouders. We danken de getalenteerde personen die ermee instemden zich te verkiesbaar stellen voor de HP Board, en in hun drukke agenda tijd vrij te maken om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen terwijl de bestaande Board van HP dat niet deed. En tot slot danken we de banken die ermee instemden deze acquisitie te financieren, die nooit hebben afgeweken van hun toezeggingen, zelfs niet tijdens de onrust op de markten veroorzaakt door COVID-19."

Terug naar nieuws overzicht