Twee op de drie bedrijven vreest negatieve impact door coronacrisis

31-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Twee op de drie bedrijven vreest negatieve impact door coronacrisis

Tweederde van de bedrijven vreest een negatieve impact op hun business door het coronavirus. Ook bedrijven die volledig op afstand kunnen werken verwachten dat hun productiviteit daalt.

Dit blijkt uit onderzoek van GlobalData onder 1.000 respondenten, waarvan de meeste actief zijn in technologie en finance. Het onderzoek viel samen met een reeks lockdowns wereldwijd in reactie op het virus. "In het onderzoek geeft 69% aan zich zorgen te maken over schade die het coronavirus aan hun business toebrengt, terwijl slechts 31% zich geen zorgen maakt. Opvallend is dat de verhouding gedurende de volledige tijd dat het onderzoek open was gelijk bleef", zegt Lucy Ingham van Verdict, onderdeel van GlobalData.

Schade niet altijd duidelijk en direct

"Hoewel in sommige sectoren, zoals de hospitalitybranche, is de schade door het coronavirus zeer duidelijk en direct. Voor andere waar werknemers vanuit huis kunnen doorwerken is de schade minder duidelijk", zegt Ingham. "Ook binnen bedrijven die de bedrijfsvoering volledig op afstand kunnen voortzetten bestaan echter zorgen dat de productiviteit geraakt wordt."

"Er bestaan daarnaast groeiende zorgen over een wereldwijde recessie. Dit raakt naar verwachting niet alleen veel sectoren, maar zal ook de snelle en significante transformatie van hoe bedrijven moeten opereren versnellen."

Terug naar nieuws overzicht