Maximale score voor G DATA Internet Security in onderzoek AV-TEST

Eddy Willems

31-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Maximale score voor G DATA Internet Security in onderzoek AV-TEST

G DATA Internet Security ontvangt het certificaat ‘TOP Product’ van AV-TEST. Het onderzoeksinstituut analyseert en onderzoekt periodiek beveiligingssoftware middels een ingenieuze testprocedure. De onderzoekers van AV-test kijken naar drie aspecten: bescherming tegen malware, herstelmogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid.

De nieuwste versies van twintig beveiligingsoplossingen zijn door onderzoekers van AV-TEST in januari en februari getest op actuele bedreigingen. Gedurende het onderzoek werden verschillende aanvalsmethoden toegepast zoals: zero-day malware, drive-by-aanvallen, kwaadaardige downloads van websites en aanvallen via besmette e-mails. G DATA Internet Security herkende meer dan 20.000 samples. Daarnaast onderzochten de onderzoekers van AV-TEST de bruikbaarheid, waarbij de focus lag op ‘false positives’ omdat onnodige waarschuwingen internetpagina’s blokkeren en de workflow kunnen verstoren. G DATA Internet Security behaalde de maximale score van 6,0 in de categorieën bescherming en bruikbaarheid.

'Bedrijven lopen steeds meer risico'

"Deze certificering is een bevestiging dat onze nieuwe technologieën, zoals BEAST en DeepRay, hun vruchten afwerpen. Cybercriminelen gebruiken innovatieve technologieën en slimme trucs om netwerken te infiltreren. Bedrijven en individuen lopen hierdoor steeds meer risico, waardoor een uitgebreide bescherming tegen cyberaanvallen absoluut noodzakelijk is,” aldus Eddy Willems (foto), security evangelist bij G DATA CyberDefense. “De afgelopen maanden hebben we met name de bruikbaarheid van onze beveiligingsoplossingen geoptimaliseerd. We zijn dan ook erg blij dat G DATA Internet Security de maximale score heeft behaald.”

De BEAST technologie waar Willems naar verwijst is een op grafiek gebaseerde beveiliging voor gedragsanalyse om kwaadaardige processen nauwkeuriger te identificeren en sneller te stoppen. De DeepRay technologie spoort met behulp van kunstmatige intelligentie en zelflerende algoritmes gecamoufleerde malware op. Daarnaast biedt G DATA Internet Security onder meer een firewall, anti-ransomware, back-up naar de cloud, anti-spam, een virusscanner, exploitbeveiliging en kinderbeveiliging.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security