Computacenter wint Europese Aanbesteding door CBS
30-03-2020 | door: Witold Kepinski

Computacenter wint Europese Aanbesteding door CBS

Computacenter en Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben een tweejarige raamovereenkomst gesloten rondom softwarelicentiebeheer. De overeenkomst volgt op de gunning van de door CBS uitgeschreven Europese Aanbesteding. Hiermee volgen beide organisaties een nieuw hoofdstuk toe aan de huidige en succesvolle samenwerking.

De raamovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van twee jaar, met optie tot verlenging met maximaal twee keer één jaar. Gedurende deze periode levert Computacenter integraal onderhoud en uitbreiding van softwarelicenties binnen het statistiekbureau van Nederland.

Volgens CBS heeft Computacenter bewezen de juiste kennis en kunde in huis te hebben om hen volledig te kunnen ondersteunen. Hiermee zal CBS veel tijd en geld besparen rondom licentiebeheer. Zo weet CBS zeker dat zij altijd beschikken over de laatste software- en security updates. CBS medewerkers werken zo nog sneller en veiliger. Ook de samenwerkingen met andere statistische bureaus binnen en buiten de EU verlopen makkelijker.

Ook Computacenter toont zich verheugd rondom de uitbreiding van de samenwerking. “We zijn trots dat het CBS ook voor dit onderdeel voor onze dienstverlening heeft gekozen,” licht Bert Aartsen, Accountmanager Centrale Overheid Computacenter toe. “Door alle onderhoudstaken rondom softwarelicenties uit handen te nemen optimaliseren we de eindgebruikerservaring. Cruciale processen zoals dataverwerking verlopen daardoor veel sneller en eenvoudiger.”

Computacenter en het CBS werken al langere tijd samen. Nils Veerman, Director Sales bij Computacenter: “Als strategische partner tekenden we eerder al voor de modernisatie van datacenters bij het CBS. Daardoor kennen we de organisatie en weten we wat er speelt. We denken actief mee hoe IT kan bijdragen aan het behalen van doelstellingen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Dat onze commitment nu wordt bekroond met deze gunning is een mooie bevestiging van de krachtige samenwerking.”

Terug naar nieuws overzicht