CyberArk Alero geeft flexwerkers toegang tot cruciale bedrijfssystemen

31-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

CyberArk Alero geeft flexwerkers toegang tot cruciale bedrijfssystemen

CyberArk breidt CyberArk Alero, een platform waarmee externe partijen beveiligde toegang met privileges kunnen krijgen tot bedrijfssystemen, uit met zero trust en biometrische multi-factor authenticatie voor flexwerkers. Het SaaS-gebaseerde platform stelt medewerkers buiten kantoor daarmee in staat om op een veilige en gecontroleerde manier toegang te krijgen tot cruciale systemen.

Veilige toegang voor flex- of thuiswerkers is een cruciaal element voor de bedrijfscontinuïteit. Uit onderzoek van Forrester blijkt dat 88 procent van de bedrijven medewerkers wil voorzien van goede verbindingsmogelijkheden van buitenaf om de productiviteit gaande te houden en als onderdeel van een succesvolle recovery-strategie. Uiteraard is dit in de afgelopen weken nog belangrijker geworden.

Veilig op afstand werken

De afgelopen jaren is werken op afstand met meer dan 44 procent gegroeid. De noodzaak om deze mensen te faciliteren is groot, zeker die medewerkers die toegangsprivileges nodig hebben om hun werk zonder onderbreking te kunnen doen. Werken vanuit huis of een andere locatie dan kantoor vereist echter wel de nodige maatregelen. Veel bedrijven hebben niet de juiste technologie, infrastructuur of capaciteit om de risico’s effectief te beheren.

CyberArk Alero is ontwikkeld om snelle en veilige toegang met privileges te verlenen aan externe partijen als leveranciers en partners. Medewerkers die op afstand werken kunnen hier nu ook gebruik van maken. Het is een enkele oplossing met een combinatie van zero trust access, biometrische authenticatie en just-in-time provisioning zonder gebruik van een VPN, agent of wachtwoorden. Het is niet nodig te investeren in aanvullende infrastructuur of hardware. Het biedt rolgebaseerde toegang tot cruciale systemen ongeacht de omgeving.

Bart Bruijnesteijn, presales director Noord-Europa bij CyberArk: “Deze upgrade stond al gepland maar is vanwege de huidige situatie een extra welkome aanvulling. Bedrijven profiteren ervan als mensen niet alleen op afstand aan het werk kunnen, maar dat ook op een veilige manier kunnen doen.”

Terug naar nieuws overzicht
Security