Softwaremarkt in zwaar weer door coronacrisis

30-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Softwaremarkt in zwaar weer door coronacrisis

Het coronavirus (COVID-19) zet de wereldwijde economie onder grote druk nu de economie in feite voor een periode van drie maanden stilligt. De crisis treft ook de markt voor softwareapplicaties. Indien de ontwikkelingen op de Chinese markt een voorbode zijn voor de wereldwijde ontwikkelingen, leidt de crisis tot een significante vertraging voordat herstel kan worden ingezet.

Dit voorspelt data- en analyticsbedrijf Global Data in zijn rapport 'Tech, Media & Telecom Trends 2020. In het rapport brengt het bedrijf de impact van het coronavirus op 17 verschillende tech-, media- en telecomsectors (TMT-sectors) en grote bedrijven binnen deze sectoren in kaart. Het rapport kijkt zowel naar de korte- als langetermijnimpact van het virus op de verschillende sectoren.

Moeilijk jaar

"Kosten zullen worden tegengegaan en alle niet-essentiële uitdagen geschrapt of vertraagd. Alle IT-projecten die kunnen worden uitgesteld worden uitgesteld tot tenminste 2021. Softwarevendoren moeten zich opmaken voor een moeilijk jaar met zeer weinig business tot het laatste kwartaal", zegt Stuart Ravens, Chief Analyst Thematic Research.

"De grootste verliezer zijn softwarebedrijven aan sectoren die het hardst door de direct impact van COVID-19 zijn getroffen. Het gaat onder meer om non-food retail, verzekeringssector, reis- en tourismebranche en vastgoedsector."

global-data-thematic-screen-2020-klein.png

Terug naar nieuws overzicht